Persberichten

PALM Belgian Craft Brewers wordt de nieuwe naam voor PALM Breweries

geplaatst op 24-08-14

De Steenhuffelse brouwerij maakt bekend dat ze voortaan als PALM Belgian Craft Brewers (afgekort PALM nv-sa) door het leven gaat.

Jan Toye, Gedelegeerd Bestuurder: “De naam PALM Breweries dekt niet de volledige lading meer ! Als familiale brouwers willen wij, vanuit onze 4 historische brouwerijsites die gespecialiseerd zijn in één van de vier traditionele gistingswijzen, authentieke bieren met een unieke smaakbeleving brouwen en inspelen op de nieuwe trend van de consument om de innovatieve passie van ‘craft’brouwers te ontdekken en te beleven. Ons vakmanschap en de relatie brouwer-consument kwam in de naamgeving te weinig naar voor. Met ‘PALM Belgian Craft Brewers’ worden die elementen waar we voor staan nu extra benadrukt. ”

Het logo refereert voorts naar de lange traditie en het specialisme van de familiale brouwerij. Haar geschiedenis gaat trouwens terug tot 1686 toen volgens de haardstedentelling Theodoor Cornet, herbergier, brouwer en stoker in de afspanning ‘DE HOORN’ te Steenhuffel was.

Jan Vandenwyngaerden, CEO: “Vanuit de traditie willen we verder innoveren in het Premium en Prestige biersegment; het her-installeren van de Brouwerij DE HOORN en de lancering van nieuwe bieren, zoals CORNET en ARTHUR’S LEGACY, zijn daar het bewijs van”.

 

PALM her-installeert de dorpsbrouwerij DE HOORN: innoveren vanuit traditie met ruimte voor creativiteit maakt deel uit van het strategisch plan.

“Respect voor het authentiek brouwers-vak staat hoog in het vaandel bij PALM Belgian Craft Brewers en het is één van onze fundamentele bedrijfswaarden. De uitdaging is steeds om aan de vraag van onze consument naar nieuwe belevingen, een authentiek brouwers-antwoord, trouw aan onze waarden, te kunnen geven. Het her-installeren van de kleinschalige dorpsbrouwerij DE HOORN zal de brouwers toelaten om brouwsels van 10 hl (1.000 liter) te brouwen; ter vergelijking: de capaciteit van de brouwzaal van Brouwerij PALM bedraagt 400 hl per brouwsel. Deze kleinere, meer ambachtelijke, brouwsels zullen het brouwersteam in staat stellen om hun creativiteit nog meer uit te leven en vlotter ‘gelimiteerde Prestige edities’ te ontwikkelen.”  zegt Productiedirecteur, Andrew Lestiboudois.

De brouwerij lanceert CORNET, Strong Blond Belgian - Oaked

Het bier is genoemd naar Theodoor Cornet die volgens de haardstedentelling van 1686 herbergier, brouwer en stoker van de Afspanning DE HOORN te Steenhuffel was.  Hij was tevens rentmeester van de graaf van Maldeghem-Steenhuffele, heer van Diepensteyn. Theodoor brouwde op vraag van de graaf een bewaarbier. Dit exclusieve bier bewaarde hij op eiken vaatjes in de kelders van Kasteel Diepensteyn. Dit inspireerde de brouwers en de hout-meester. Na grondige research en kennisopbouw in het gebruik van eik in bier kwam CORNET, een zwaar (8,5° Alc), vrij droog, blond bier tot stand met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak met vanille toets en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Dit unieke bier wordt geserveerd in een hoog kelk-glas dat trouwens in de voet het strijdmasker van de graaf draagt.

Kruisbestuiving tussen marktkennis en authentieke brouwexpertise:

PALM Belgian Craft Brewers is de enige brouwerij die de 4 authentieke gistingswijzen - lage, hoge, spontane en gemengde gisting - vanuit haar verschillende historische brouwerijen: PALM / DE HOORN – RODENBACH – DE GOUDEN BOOM (incl. “Gruut” Experience Center) – BOON toepast. Vanuit de passie om verder te innoveren werden 4 ingrediëntenmeesters aangesteld; deze specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen verder hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de verdere productontwikkeling van de brouwerijen.

 

De ingrediëntenmeesters van PALM Belgian Craft Brewers

De kruiden-meester: Voordat in de geschiedenis hop als smaak- en aroma-ingrediënt werd toegevoegd aan bieren, werden kruidenmengsels (ook wel gruut genoemd) toegevoegd aan bieren. Vele bieren worden vandaag gekruid met koriander of curaçao. Maar er bestaan – ook historisch – veel toepassingen met gagel, duizendblad, jeneverbes, salie, rozemarijn, steranijs, zoethout, kardemom, kruidnagel, paradijszaad, … De Brugse bieren van Brouwerij DE GOUDEN BOOM: BRUGGE TRIPEL en de abdijbieren STEENBRUGGE, zijn typische “gruutbieren” en worden “bijgekruid” door de kruiden-meester.

De hop-meester: Op zich is hop, na mout, water en gist, vandaag wellicht het meest voor de hand liggende ingrediënt in de brouwerij. Niettemin gaan de evoluties in het kweken van nieuwe hopsoorten razend snel en worden hopsoorten met zeer interessante hoparoma’s op de markt gebracht. De hop-meester volgt dit zeer nauwgezet op. PALM Hop Select, geboren uit Hallertau-Mittelfrüh hop van het eigen hopveld in Steenhuffel, is daarvan een notoire telg.

De fruit-meester: De voorbije jaren heeft het gebruik van fruit in bieren terug aan populariteit gewonnen. Maar men kan veel verder en authentieker gaan dan het hedendaags gebruik van aroma’s van kersen, krieken en frambozen. Talloze andere inheemse fruitsoorten komen – ook onder de vorm van vers fruitsappen en/of gemacereerd in het bier – hiervoor in aanmerking. Mooie voorbeelden hiervan zijn RODENBACH Caractère Rouge en de meer toegankelijke RODENBACH Rosso, recent ontwikkeld onder het waakzaam oog van de fruit-meester.

De hout-meester: In Brouwerij RODENBACH werkt men al 180 jaar met eiken foeders waar bieren zoals RODENBACH, RODENBACH Grand Cru en RODENBACH Vintage verzuren op oude eiken foeders. In Steenhuffel knoopt men opnieuw aan met haar traditie van bieren ge-eikt (oaked in het Engels), met eikenhout als smaakmaker. De hout-meester experimenteert graag met Franse, Hongaarse en Amerikaanse eik, onder on-getoaste, half getoaste tot vol-getoaste vorm. Vanuit de creativiteit en expertise van de hout-meester werd CORNET geboren.

Verder investeren in Premium en Prestige merken

Jan Vandenwyngaerden, CEO: “ Het is voor PALM Belgian Craft Brewers een strategische keuze om in het Premium en Prestige biersegment te investeren. Dit vergt inspanningen in infrastructuur, de verdere uitbouw van de innovatie cel, de ondersteuning van de ingrediëntenmeesters, maar vooral ook een gerichte marktbenadering en ondersteuning in de Benelux én in de exportlanden. Vanuit onze expertise is ons objectief om voor de consument bieren te ontwikkelen die onderscheidend, aantrekkelijk en uniek zijn in hun soort. Nadat wij dit jaar RODENBACH Rosso lanceerden, zijn we nu klaar voor de introductie van CORNET en voorzien wij nog voor het einde van dit jaar vanuit dorpsbrouwerij DE HOORN de eerste ARHUR’S LEGACY te kunnen voorstellen.

ARTHUR’s LEGACY refereert naar Arthur Van Roy, de grootoom van de huidige familiale brouwer Jan Toye. Arthur was visionair, hij was het die halsstarrig bleef geloven in het succes van hoge gisting bieren, hij kreeg gelijk. Vanuit zijn gedachtengoed gaan de ingrediënten- en brouwmeesters aan de slag om jaarlijks een aantal gelimiteerde brouwsels op punt te stellen. Hun creativiteit, passie en ondernemerschap zullen leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout. Deze ‘limited edition’ wordt telkens exclusief in kleine oplages aan de markt aangeboden.

De hop voor PALM Hop Select wordt geplukt en dat vieren we tijdens het HOPFEEST op zondag 31 augustus: Tweede publieke PALM-hoppluk en zoveel meer…

In oktober 2011 plantte Brouwerij PALM, in haar eigen hoptuin, 800 hopplanten. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit; deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. In 2012 werd de eerste oogst binnengehaald. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select, een complex maar gebalanceerd degustatiebier. Dit jaar wordt de hop voor de tweede keer met zo’n 450 consumenten geplukt ! Later op het jaar worden de PALM hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van de PALM Hop Select en nadien om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven.

De hoppluk is ook een attractie voor geïnteresseerden die niet actief plukken! Er staan tal van randactiviteiten op het programma. De fietsliefhebbers kunnen deelnemen aan een ‘mountainbiketocht’, een’ toertocht’ en er is ook nog een recreatieve ‘familietocht’. Wandelaars komen aan hun trekken tijdens de ‘familie wandeltocht’. In de namiddag schenkt Brouwerij PALM binnen het kader van het ALFRED VAN ROY FONDS € 25.000 aan Londerzeelse verenigingen. Op de kasteelweide vinden de Highland Games plaats. In primeur zet ook Brouwerij De Hoorn, die pas is opgestart, de deuren open ! De bezoekers worden ook uitgenodigd een kijkje te gaan nemen in Stoeterij Diepensteyn, bekend om de vermaarde vosse trekpaarden. (programma: www.palmhopselect.be)

Einde persbericht     www.palm.be   beeldmateriaal: http://www.palmimagebank.com/ 

Perscontact:

Peter Buelens, PR & Marketing Manager - 052.31.74.76 peter.buelens@palm.be

Brouwerij RODENBACH lanceert innovatieve RODENBACH ROSSO biercocktails

geplaatst op 24-08-14

RODENBACH ROSSO, met een cocktailtwist, uniek & eigenzinnig, …

België kan zich op vlak van cocktails sinds enkele jaren meten aan de toonaangevende wereldsteden zoals Amsterdam, Londen, Parijs, Berlijn, New York, …  België heeft daarnaast als hét bierland de kans om binnen biercocktails een voortrekkersrol te spelen. RODENBACH ROSSO, dat op zich al op een cocktail van vruchten is gebaseerd, is ideaal om hiermee aan de slag te gaan! 

Sterkhouder op het vlak van biercocktails in België is Kristof Burm. Hij verdiende zijn sporen in onder andere Josephine’s in Antwerpen en Cafe Theatre in Gent. Als bartender kreeg hij reeds verschillende erkenningen. Net zoals de brouwers van RODENBACH wil hij vanuit zijn creatief vakmanschap innoveren. Door de mooie balans tussen zuur en zoet, de frisse toets van veenbessen, de subtiel aanwezige framboos en de met zorg gedoseerde krieken leent RODENBACH ROSSO er zich uitstekend toe om cocktails te creëren en is het interessant om hier als cocktail-barman mee aan de slag te gaan. Kristof Burm stelde 6 ROSSO-Cocktails op punt en bundelde ze in een mooie ‘Beer Cocktail Inspiration Guide’. De brouwerij organiseert met bartender Burm showcases in horeca en op evenementen.

Brouwerij RODENBACH, anno 1821

 

Brouwerij RODENBACH beheerst sinds 1821 de kunst en het vakmanschap voor het brouwen van bieren van Gemengde Gisting. De brouwerij is onbetwistbaar uitgegroeid tot dé specialist in het segment van de Vlaams Roodbruine bieren, ook wel Sour-Ales  genaamd.  Alle RODENBACH- bieren dragen de rijke geschiedenis van de brouwerij in zich. De eigenzinnige familie RODENBACH slaagde er gedurende decennia  in het brouwproces te verfijnen en de vinificatie en maturatie van hun bieren op eikenhouten foeders te optimaliseren. De bieren rijpen in alle rust op de 294 wereldvermaarde  eikenhouten, staande foeders.  ‘Tijd en geduld’  is nodig om tot de optimale RODENBACH te komen. De essentie van RODENBACH & de brouwerij ligt in de foederzaal, waar ‘ karakter rijpt met de tijd…’

RODENBACH ROSSO, anno 2014

In 2014 ontwikkelden de brouw- en fruitmeester een nieuwe creatie: RODENBACH ROSSO. Het bier wordt gebrouwen op basis van 2-jarig - op eikenhouten foeders gerijpt – Rodenbach-bier gemengd met jonge RODENBACH, het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessen, frambozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten.  De unieke frisfruitige smaak dankt RODENBACH ROSSO vooral aan de zorgvuldig gekozen cocktail van vruchten en het op hout gerijpte bier. Brouw-meester, Rudi Ghequire, omschrijft het bier als volgt: Dit fruitbier van gemengde gisting is fris, fruitig en tevens zeer verfrissend, het heeft een licht drogende afdronk, heeft de kleur van een jonge Bourgogne wijn en is licht alcoholisch. Hierdoor krijgt het bier enorm verfrissende eigenschappen.”

Einde persbericht

 

Productfoto’s via:  http://www.palmimagebank.com/2-rodenbach/22-rodenbach-rosso/

 

RODENBACH facts & figures:

BROUWERIJ RODENBACH: Is reeds sinds 1821 dé specialist in het brouwen van het Vlaams Roodbruin bier van gemengde gisting (Sour Ale) en lagering op 294 eiken foeders.

RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH ROSSO is een authentiek zuurzoet verfrissend fruitbier. Gebrouwen op basis van 2-jarig - op eikenhouten foeders gerijpt – Rodenbach-bier gemengd met jonge RODENBACH, het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessen frambozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten. 

RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder.

RODENBACH Caractère Rouge is gedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met Veenbessen, krieken en frambozen gemacereerd. (Co-creatie met topchef Viki Geunes, ‘t Zilte **)

RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.be 

De aanvraagprocedure voor een Europees Label “BGA’, Beschermde Geografische Aanduiding, voor Vlaams Roodbruin bier werd ingediend.

 

Perscontact:
Peter Buelens, Public Relations Manager
Steenhuffeldorp 3 -  1840 Steenhuffel
T 052.31.74.67
peter.buelens@palm.be

PALM Hop Select HOPFEEST op zondag 31 augustus: Tweede publieke PALM-hoppluk en zoveel meer

geplaatst op 14-08-14

In oktober 2011 plantte Brouwerij PALM, in haar eigen hoptuin, 800 hopplanten. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. In 2012, werd de eerste oogst binnengehaald. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select (*), een complex maar gebalanceerd degustatiebier. Dit jaar wordt de hop voor de tweede keer met zon 400 consumenten geplukt ! Later op het jaar worden de PALM hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van de PALM Hop Select en nadien om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven.

De hoppluk is ook een attractie voor geïnteresseerden die niet actief zullen deelnemen aan de pluk! ?In samenwerking met Kiwanis Londerzeel en ten voordele van Londerzeelse jeugdbewegingen staan tal van activiteiten op het programma. De fietsliefhebbers kunnen deelnemen aan een mountainbiketocht van 35 km of 50 km, toertocht van 60 km of 100 km en er is ook nog een recreatieve familietochtvan 26 km. Wandelaars komen aan hun trekken tijdens de familie wandeltocht ?van 7 km. In de grote feesttent wordt varkensragout met PALM Hop Select, bereid volgens een recept van topchef Viki Geunes van het twee sterrenrestaurant ?t Zilte in Antwerpen, geserveerd. Op de kasteelweide vinden de Highland Games plaats.

In primeur zet ook Brouwerij De Hoorn, die pas is opgestart, de deuren open! De bezoekers worden ook uitgenodigd een kijkje te gaan nemen in Stoeterij Diepensteyn, bekend om de vermaarde vosse trekpaarden.

Praktische info PALM Hop Select HOPFEESt op 31 augustus:

Hoppluk:

 • De hopplantage is gelegen tegenover Kasteel Diepensteyn ? Diepensteyn 1, Steenhuffel
 • Er wordt geplukt in series van 20 plukkers - met een wissel om het half uur van 10u tot 17u
 • Vrij bezoek aan het plukkersdorp

 

Bezoek brouwzaal PALM & Dorpsbrouwerij De Hoorn:

 • Vrij bezoek vanaf 10u, einde 17u

 

Bezoek Stoeterij Diepensteyn:

 • Vrij bezoek aan de stoeterij met de PALM-paarden

 

Fietsen en wandelen:

 • Vertrekkend van 8u tot 12u vanuit de centrale feesttent - recht tegenover Kasteel Diepensteyn - Diepensteyn 1, Steenhuffel - inschrijven ter plaatse
 • Kiwanis Mountainbiketocht 35 km en 50 km
 • Kiwanis Familie fietstocht 26 km
 • Kiwanis Tourtocht 60 km 100 km
 • Kiwanis Wandeltocht 7 km
 • Al deze activiteiten kosten - 5 euro inclusief deelnamepakket en consumptie

 

Highland Games:

 • Vrij bezoek
 • Kasteelweide - Kasteel Diepensteyn, Diepensteyn 1 - Steenhuffel

 

Eten en drinken:

 • Feesttent: Gelegen recht tegenover Kasteel Diepensteyn - Diepensteyn 1, Steenhuffel
 • Kiwanis eetfestijn: Varkensragout met PALM Hop Select - Huisgemaakte Lasagne (van 11u tot 15u) - 15 euro (kinderen - 10?euro)
 • Drinks van 8u tot 17u

 

Programma:

www.palmhopselect.be / www.kiwanis-londerzeel.be

 

Beeldmateriaal:

www.palmimagebank.com/1-palm/18-palm-hop-select/

Einde persbericht

Perscontact:

Peter Buelens , Public Relations & Marketing Manager

Brouwerij PALM, Steenhuffeldorp 3 - 1840 Steenhuffel

Tel:(+32) 052.31.74.67?

peter.buelens@palmbreweries.com

 
  http___www.palmimagebank.com_files_files_STEMPEL_INTERNATIONAL

 

(*)PALM HOP SELECT:

Voor de creatie van PALM Hop Select gingen de brouwers niet over één nacht ijs. Dit mooi gebalanceerde degustatiebier ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase ??late hopping?. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een ?finishing touch?! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, ?dry hopping? genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt. PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. Speciale Belge Ale diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn subtiele karameltoets, malsheid en fruitigheid vandaan. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles. De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag én daarbovenop een uitstekende bewaring. ?

PALM Hop Select - HOPFEEST op 31 augustus 2014

geplaatst op 23-06-14

Steenhuffel (B), 17 juni 2014

Op 31 augustus vindt op en rond het domein van Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel het tweede?PALM Hop Select ? Hopfeest??plaats. De hop van eigen teelt voor PALM Hop Select wordt geplukt, zo?n 400 consumenten krijgen de kans mee te helpen. Verschillende pijlers staan garant voor een gevarieerd programma:?De hoppluk staat centraal maar daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd. De fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een ?mountainbiketocht?, ? toertocht? of ?familietocht?. Wandelaars komen aan hun trekken tijdens de ?familie wandeltocht?. In de feesttent wordt een door topchef Viki Geunes (**) gecreëerd gerecht geserveerd en last but not least? biedt de brouwerij de kans om hun museum en brouwzaal te bezoeken maar in primeur zal ook de nieuwe?Dorpsbrouwerij DE HOORN?voor de eerste maal worden opengesteld !

Zondag 31 augustus: tweede publieke PALM-hoppluk en zoveel meer?

In oktober 2011 plantte Brouwerij PALM, in haar eigen hoptuin, 800 hopplanten. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de?Hallertau Mittelfrüh?variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. In 2012, werd de eerste oogst binnengehaald. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select (*), een complex maar gebalanceerd degustatiebier. Voor de tweede keer wordt de hop samen met publiek geplukt ! Later worden de PALM hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen en nog later om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven. De?hoppluk?is ook een attractie voor geïnteresseerden die niet actief zullen deelnemen aan de pluk!

In samenwerking met Kiwanis Londerzeel en ten voordele van Londerzeelse jeugdbewegingen staan tal van?activiteiten?op het programma.?De fietsliefhebbers kunnen deelnemen aan een ?mountainbiketocht? van 35 km of 50 km, ? toertocht? van 60 km of 100 km en er is ook nog een recreatieve? ?familietocht? van 26 km. Wandelaars komen aan hun trekken tijdens de ?familie wandeltocht? van 7 km.?In de grote feesttent serveert men varkensragout met PALM Hop Select volgens een recept van topchef Viki Geunes van het twee sterrenrestaurant ?t Zilte in Antwerpen.

De bezoekers worden ook uitgenodigd een kijkje te gaan nemen in?Stoeterij Diepensteyn. In primeur zet ook?Dorpsbrouwerij De Hoorn, die pas is opgestart, de deuren open !

Praktische info hoppluk 31 augustus:

Hoppluk:

 • De hopplantage is gelegen tegenover Kasteel Diepensteyn ? Diepensteyn 1, Steenhuffel
 • Er wordt geplukt in series van 20 plukkers - met een wissel om het half uur van 10u tot 17u

Bezoek brouwzaal PALM & Dorpsbrouwerij De Hoorn:

Vrij bezoek vanaf 10u,? einde 17u

Bezoek Stoeterij Diepensteyn:

Vrij bezoek aan de stoeterij met de PALM-paarden

Fietsen en wandelen:

 • Vertrekkend van 8u tot 12u vanuit de centrale feesttent? recht tegenover Kasteel Diepensteyn ? Diepensteyn 1, Steenhuffel ? inschrijven ter plaatse
 • Kiwanis Mountainbiketocht 35 km en 50 km
 • Kiwanis Familie fietstocht 26 km
 • Kiwanis Tourtocht 60 km 100 km
 • Kiwanis Wandeltocht 7 km
 • Alle activiteiten - 5 inclusief deelnamepakket en consumptie

Eten en drinken:

 • Feesttent: Gelegen recht tegenover Kasteel Diepensteyn - Diepensteyn 1, Steenhuffel
 • Kiwanis eetfestijn: Varkensragout met PALM Hop Select - Huisgemaakte Lasagne (van 11u tot 15u) - ?15 (kinderen ?10)
 • Drinks van 8u tot 17u

Programma:?

www.palmhopselect.be?-?www.kiwanis-londerzeel.be

Beeldmateriaal:

www.palmimagebank.com/1-palm/18-palm-hop-select/

Einde persbericht

Perscontact:

Peter Buelens , Public Relations & Marketing? Manager

Brouwerij PALM, Steenhuffeldorp 3 -? 1840 Steenhuffel

Tel:?(+32) 052.31.74.67?

peter.buelens@palmbreweries.com

 
  http___www.palmimagebank.com_files_files_STEMPEL_INTERNATIONAL

 

(*)?PALM HOP SELECT:

 

Voor de creatie van PALM Hop Select gingen de brouwers niet over één nacht ijs. Dit mooi gebalanceerde degustatiebier ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase? ?late hopping?. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een ?finishing touch?! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, ?dry hopping? genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt. PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. Speciale Belge Ale diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn subtiele karameltoets, malsheid en fruitigheid vandaan. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles. De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag én daarbovenop een uitstekende bewaring.?

PERSBERICHT: PALM PARKIES 2014

geplaatst op 23-06-14

PERSMEDEDELING: Brouwerij PALM, Steenhuffel 18 juni 2014

PALM PARKIES maakt zich op voor meer dan 500.000 bezoekers

PALM PARKIES programmeert deze zomer in 18 steden en gemeenten, 13 in België en 5 in Nederland, gedurende 7 weken zo?n 127 gratis festivalconcerten.PALM PARKIES ontstond lokaal in 1991 en groeide uit tot?hét grootste ?dichtbij ?festival van Vlaanderen/Nederland!

Een veelbelovende affiche staat garant voor kwaliteit en gezelligheid. De festivals zijn uniek in hun soort omdat ze?7 weken lang, tijdens de week, buiten de concurrentie van de weekendevenementen, worden georganiseerd.

Veranderende consument doet de biermarkt verschuiven !

De aankoop en de consumptie van bieren verschuift voor een stuk van de traditionele horeca en winkelkanaal naar een derde pijler: evenementen.?Sinds 2005, nu reeds 10 jaar, is Brouwerij PALM trouwe partner van de gratis concertenreeks PALM PARKIES. PALM slaagt er met PALM PARKIES in omzich, in een krimpende markt actueel, eigentijds én geloofwaardig te positioneren.

PALM onlosmakelijk verbonden met PARKIES

PALM is een tevreden naamsponsor. Peter Buelens PR & Marketing Manager van PALM:?Het partnership tussen de organisatie, vzw Divers, en Brouwerij PALM is een duidelijke win-win samenwerking. De waarden van beide merken sluiten naadloos op mekaar aan en de positionering van beide is in perfecte harmonie. Samen brengen we een sfeervol vakantiegevoel naar zo n ?500.000 consumenten, naast het zeer sterke artistiek luik laten we dit jaar de consument PALM Hop Select, met hop van eigen teelt, ontdekken en vooral genieten.

Dé namen voor de zomer van PALM PARKIES 2014:

In Vlaanderen worden ondermeer Frank Boeijen, Belle Perez, Udo, Tom Helsen, Buscemi feat Squadra Bossa, de Corsari?s, The Wolf Banes, Isolde et Les Bens en nog vele anderen geprogrammeerd ?

In Nederland staan op het programma: Belle Perez, Pure!Soul!Power!, Cookies & Cream, De boM! en dezelfde Frank Boeijen. Het muzikale aspect is één van onze belangrijkste pijlers, niet alleen met bekende ?koppen? maar ook met gevestigde waarden en opkomend talent.

www.palmparkies.net

Einde persbericht

Perscontact Brouwerij PALM

Peter Buelens, Public Relations & Marketing Manager

TEL:?+32 (0)52.31.74.67

peter.buelens@palmbreweries.com

Perscontact PALM PARKIES

Bas Witlox

TEL:?+32 (0) 473 86 37 76

Bas.Witlox@parkies.net

BACKGROUNDER: De PALM PARKIES organisatoren aan het woord

PALM PARKIES 2014:?18 steden en gemeenten,127 x sfeer en muziek in Vlaanderen en Nederland!

PALM PARKIES, °1991

PALM PARKIES is reeds jaren een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. PALM PARKIES is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal en kindvriendelijk, eigenzinnig, gratis, groen, ...

Het festival ontstond in 1991, in 1995 werd het eerste jaar dat we op dezelfde avond in 2 steden tegelijkertijd een concert organiseerden. Vanaf 1997 waren we actief in alle Vlaamse provincies, om vervolgens in 1998 de grens over te steken naar Nederland.

2014

In 2014 telt PALM PARKIES 18 steden en gemeenten. We zullen op het einde van de zomer maar liefst 127 concerten achter de rug hebben met naar verwachting ruim 500.000 bezoekers. Niet minder dan 13 steden & gemeenten in Vlaanderen en 5 steden in Nederland maken nu deel uit van het circuit van PALM PARKIES. Dat betekent 4 à 5 concertlocaties per dag, van maandag t.e.m. donderdag en dit 8 weken na elkaar. PALM PARKIES blijft ook verder vernieuwen. We investeren in een gevarieerd en sterk programma, een professionelere omkadering, een ruimer aanbod van drankjes en we zijn actiever dan ooit op alle sociale media.

Waar staat PALM PARKIES voor?

Ondanks het feit dat het project doorheen de jaren dus immens gegroeid is op kwalitatief en kwantitatief vlak, zijn we steeds trouw gebleven aan het oorspronkelijke opzet. We hebben dit dan ook verankerd in onze missie: Met PALM PARKIES willen wij Vlamingen en Nederlanders in hun eigen gemeente of stad verrassen met een gratis en uniek aanbod van verschillende muziekculturen en hen zo op een mooie groene plek samenbrengen met hun vrienden, familie en buren. PALM PARKIES is een muziekfestival met een grote muzikale waarde en daarenboven zijn al onze concerten gratis toegankelijk. Iedereen is welkom, jong en oud. We merken dat heel veel gezinnen met kinderen de weg vinden naar onze parken. De kinderen kunnen immers heerlijk ravotten met hun vriendjes, terwijl papa en mama met vrienden genieten van de muziek en een koel drankje.

Eén van de initiatiefnemers van het allereerste uur is nog steeds actief verbonden aan het project en ook dat zorgt ervoor dat het oorspronkelijke basisidee achter PALM PARKIES behouden blijft.

Het programma: De muziek staat centraal

Geen festival zonder goede muziek en dat geldt ook dit jaar voor PALM PARKIES. We investeren opnieuw fors in het programma waardoor het volop genieten wordt! Mits een gevarieerd programma waarbij veel aandacht wordt besteedt aan de muzikale waarde bezorgen we vele bezoekers ook dit jaar weer een onvergetelijke zomer vol muziek!? In Vlaanderen komen ondermeer Frank Boeijen, Belle Perez, Udo, Tom Helsen, Buscemi feat Squadra Bossa, de Corsaris, The Wolf Banes, Isolde et Les Bens en nog vele anderen?

In Nederland bouwen we ons programma omheen Belle Perez, Pure!Soul!Power!, Cookies & Cream, De boM! en dezelfde Frank Boeijen. Het muzikale aspect is één van onze belangrijkste pijlers die we niet alleen invullen met bekende koppen maar ook met gevestigde waarden en opkomend talent.?Eten en drinken: een zeer ruim en betaalbaar aanbod voor fijnproevers

PALM PARKIES hanteert democratische prijzen en biedt in tegenstelling tot andere festivals een zeer ruim aanbod voor échte fijnproevers. En ondanks deze lage prijzen, investeren wij fors in een hoge kwaliteit op vlak van eten en drinken. Naast het vertrouwde aanbod in onze PALM Hop Select-bar kan je dit jaar ook komen proeven van de nagelnieuwe PALM Hop Select en Rodenbach Rosso.

En natuurlijk is ook onze frituur weer van de partij! In Nederland breiden we dit assortiment zelfs uit met een echte BBQ-smoker! Waarom zou je nog zelf koken, je kan beter afspreken op PALM PARKIES, een zalig concert, een lekker pak frietjes, samen met vrienden en familie, gezelliger kan een weekavond toch niet zijn?

Niets is gratis??behalve PALM PARKIES voor zn publiek. Zoals reeds eerder aan bod kwam, zijn al onze concerten gratis toegankelijk. Maar uiteraard is de organisatie van een dergelijk evenement niet gratis. Het voorziene budget voor 2014 bedraagt meer dan ?1.900.000! Zon evenement gratis aanbieden is alleen maar mogelijk dankzij de nauwe en trouwe samenwerking tussen de verschillende stads- en gemeentebesturen, de sponsors en onze organisatie. Stadsbesturen en sponsors zorgen elk voor ongeveer 25% van ons budget, de grootse bron van inkomsten is echter ons publiek via de drankencatering. Dit kunnen we uiteraard enkel volhouden, als zoveel mogelijk bezoekers, hun drankje bestellen bij onze bar. We hanteren hierbij trouwens erg democratische prijzen, onze drankjes kosten vaak minder dan bij het modale café om de hoek!

Samen met 18 steden en gemeenten

Geen PALM PARKIES zonder de jarenlange steun van alle stads- en gemeentebesturen. Hun inbreng is niet min! Zij zorgen mee voor de essentiële basisinfrastrucuur (of de financiering ervan) om zo onze organisatie mogelijk te maken: podium, water- en elektriciteitsvoorzieningen, sanitair, afspraken met politiediensten, dranghekken, publiciteit, ... De steden en gemeenten dragen ook financieel bij in de gehele organisatie. We zijn voor onze inkomsten immers erg afhankelijk van het zomerweer (via onze drankenverkoop) en we kennen allemaal het zomerklimaat in Vlaanderen en Nederland. De steden en gemeenten vangen dit door hun bijdrage echter gedeeltelijk op en zo kunnen we jaar na jaar samen de concerten in hun stad/gemeente verder uitbouwen. Maar ook hun morele steun is erg belangrijk en ze vormen ons eerste klankbord bij de verdere verfijning van ons project. Verschillende steden maken reeds meer dan 15 jaar deel uit van PALM PARKIES. Zo zijn we er in Sint-Niklaas al sinds 1993!


Een verantwoord festival

Dat PALM PARKIES een bewust festival wil zijn en is, met respect voor omgeving, bezoekers en milieu is al lang geen geheim meer.

-16 en -18 en Geen Druppel

PALM PARKIES neemt ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op: wij scharen ons volledig achter de initiatieven -16 en -18 (in Vlaanderen) en NIX (in Nederland). Op PALM PARKIES is iedereen welkom, dus ook tieners. Omdat we hen respecteren, schenken we hen geen alcohol. Bier drinken voor je 16 bent en sterke drank voor je 18 bent is immers niet aan te raden. Daarom bieden wij ook veel andere lekkere drankjes aan: water, vruchtensap en verscheidene frisdranken.


Milieu

Concreet waakt vzw Divers erover om het afval zoveel mogelijk te beperken en dat het gesorteerd wordt teruggenomen. Vanaf dit jaar zullen de bezoekers op het terrein hun afval kunnen recycleren middels recyclagepunten.

Verantwoord omgaan met muziekPALM PARKIES kiest er heel bewust voor om verantwoord om te gaan met het geluid. Voor het podium kan je genieten van een heuse concertbeleving maar het geluid neemt gevoelig af wanneer je verder het terrein op gaat. Wij kiezen er erg bewust voor om van PALM PARKIES een ontmoetingsplaats te maken waar je aan de bar gezellig met elkaar kunnen praten. Om overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken, hebben we goede afspraken gemaakt omtrent het eind uur en stoppen we dus op een schappelijk uur.

VeiligheidOmdat we PALM PARKIES voor iedereen aangenaam en veilig willen houden, zetten we in op elektronisch betalen! Minder contant geld op het concertterrein wil zeggen meer veiligheid voor iedereen: bezoekers, medewerkers, artiesten,... Wie zijn consumptiebonnen bij ons elektronisch betaalt, betaalt daarom dan ook minder!


Buurt

Ook de buurtbewoners krijgen waar ze recht op hebben. Samen met de politie beperkt vzw Divers de overlast voor de omgeving tot een minimum. Rond 22u30 trekken wij de muzikale stekker uit het stopcontact zodat iedereen kan genieten van een welverdiende nachtrust. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun gastvrijheid, trakteren wij hen ook elk jaar op enkele gratis drankjes.

Wie organiseert? PALM PARKIES?

De organisator van PALM PARKIES is vzw Divers, opgericht in 1991. Vzw Divers coördineert de

volledige organisatie, waakt over de missie van PALM PARKIES, maakt de overeenkomsten met stads- en gemeentebesturen en engageert muzikanten en groepen. Daarnaast doen wij beroep op verschillende (logistieke) partners. 127 eendagsconcerten opbouwen, organiseren en afbreken, dat is immers een helse job: een 10-tal vrachtwagens boordevol materiaal, een 10-tal bestelwagens, meer dan 350 studenten die voor ons werken, een legertje professionele freelancemedewerkers, 100 muzikanten op te vangen, meer dan 1.000.000 drankjes te schenken? We zijn er toch wel erg fier op!


PALM PARKIES online

Alle info op?www.palmparkies.net??Bezoekers kunnen op de site te weten komen waar ze in hun

buurt kunnen genieten van sfeer en muziek. Ze vinden er heel wat nieuws, een beschrijving van alle groepen, een wegbeschrijving naar de verschillende locaties, een dagelijkse wedstrijd, elke dag

een lading nieuwe sfeerfoto s, recensies van alle optredens... Kortom: alles wat een mens over PALM PARKIES wil weten binnen handbereik.

PALM PARKIES op Facebook...

Je kan PALM PARKIES ook volgen op Facebook. Bezoekers kunnen aan hun PARKIES-vrienden laten weten wat ze goed en minder goed vinden. Ze kunnen inchecken op PALM PARKIES om zo aan hun vrienden te laten weten dat ze er zijn. Ze kunnen er foto?s delen of nagenieten bij de video?s van de beste optredens. Wij laten de Facebook-vrienden ook als eerste weten waar en wanneer er een leuk extraatje te scoren valt. En ook dit jaar kan je weer terecht op de facebookpagina van jouw stad of gemeente. Surf bijvoorbeeld naar?www.facebook.com/PALMPARKIESAALST

? ? ? ... en op Twitter...

Alle emoties van het moment wereldkundig maken of de afwezigen bewijzen dat ze ongelijk hebben.

Daar gebruiken we natuurlijk Twitter voor. Ook onze artiesten tweeten graag mee. Tweets kunnen worden gemarkeerd met #PALMPARKIES.?www.twitter.com/PALMPARKIES

?...en op Foursquare!

Check in op PALM PARKIES en laat ?realtime weten aan al je vrienden dat je er bent.

En ontdek de specials voor elk concert!?www.foursquare.com


Waar, wanneer en om hoe laat?

Iedereen is welkom vanaf 19u30. Vanaf dat uur kan je bij ons al terecht voor een lekkere hap of een drankje. Het optreden start om 20u15 stipt en eindigt rond 22u30. Drankbonnetjes kopen kan tot 23u, de dranktent sluit om 23u15 stipt. Ook de laatste snack wordt dan geserveerd.

In Vlaanderen vind je ons in Aalst, Blankenberge, Deinze, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Sint-Niklaas, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.

In Nederland: Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht, Roosendaal en Tilburg.

Dit betekent in totaal meer dan 125X sfeer en muziek en meer dan 500.000 bezoekers!

Voor alle info:?www.palmparkies.net

Bas Witlox:?+32 (0) 473 86 37 76

bas.witlox@parkies.net

Steven Dietvorst:?+32 (0) 475 48 31 74

steven.dietvorst@parkies.net

De verschillende edities & concertdagen:

Aalst??Stadspark- Parkconcerten?- maandag

Bergen op Zoom ?Blokstallen - Muziek op ?t Wilhelminaveld?- donderdag

Blankenberge ?Park De Craene - Parkklanken?- woensdag

Breda ?Valkenbergpark - Valkenbergconcerten?- dinsdag

Deinze ??Mouterijdreef - Kaandelconcerten?- woensdag

Dordrecht??Wantijpark - Wantijconcerten?- maandag

Genk??Dieplaan - Muziek in de Stad?- dinsdag

Hasselt??Kapermolenpark - Kaperconcerten?- donderdag

Kapellen?Gemeentepark - Noten in het Park?- donderdag

Knokke-Heist?cc Scharpoord, Meerlaan?- maandag

Maasmechelen ??Koningin Elisabethpark, Koninginnelaan?- woensdag

Roosendaal??Vrouwenhof - Vrouwenhofconcerten?- woensdag

Sint-Niklaas??Romain de Vidtspark - Walburgconcerten?- dinsdag

Tilburg ?Reeshofpark - dinsdag

Torhout?Stadspark, Karel de Goedelaan?- dinsdag

Waregem??Hof Baron Casier - Kasteelconcerten??maandag

Vilvoorde??Maurits Duchéhof - woensdag

Wevelgem??Gemeentelijke Hovingen - Hofconcerten?- donderdag

Sterrenchef Viki Geunes en Brouwerij RODENBACH lanceren RODENBACH Caractère Rouge 2014

geplaatst op 26-05-14

De brouw- en fruit meester van Brouwerij RODENBACH ?stelden, samen met Viki Geunes, alles in het werk om nog voor de zomer de RODENBACH Caractère Rouge te bottelen. Viki Geunes, verleent - sinds 2011 - omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan productinnovatie en productontwikkeling bij Brouwerij RODENBACH.

De brouwers laten RODENBACH Vintage, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders rijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACH Caractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%. Dit bier is meer dan uniek en tevens exclusief want het wordt als ?Limited Edition?? in een champagnefles van 75 cl. gebotteld. De helft van de flessen worden naar het buitenland verscheept. Van het exportvolume is Amerika, waar de ?Sour Ales? heel geliefd zijn, de grootste afnemer! In restaurant ?t Zilte combineert Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties.

RODENBACH Caractère Rouge: complex, rijk geschakeerd bier

Brouw-meester Rudi Ghequire licht? toe: ?RODENBACH Caractère Rouge 2014, met een alcoholvolume van 7%, ontstaat door een 6 maand durende gistende maceratie van vers fruit - krieken, frambozen en veenbessen - op basis van een RODENBACH Vintage 2011. Dit bier heeft dus zelf reeds een rijping van 2 jaar op eiken foeders ondergaan. Het bier is edel vineus, met een zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, rabarber,? leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder aangenaam zuur over maar dan van een bijzondere puurheid, te vergelijken met een Champagne Brut?

Over RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: ?Samen met de brouw- en fruit meester van RODENBACH en met mijn eigen sommeliers hebben wij heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit en dat is nu net waar RODENBACH Caractère Rouge voor staat !?

Geunes gaat verder: ?De Caractère Rouge speelt volledig in op een behoefte naar meer fraîcheur, ?wij zijn er in geslaagd het bier een"crispy touch" te geven, wanneer je het bier proeft is het alsof je in een stuk knapperig zomerfruit bijt... Eerst ervaar je een aangenaam frisse zuurte gevolgd door een balans van zoete en gerijpte smaakaccenten, ? een enorme smaakervaring ! De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen.? Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn.?

RODENBACH Caractère Rouge Awards:

2012, Brussels Beer Challenge: Gold Medal - Flavoured Beer Wood Aged

2012, European Star Awards: Gold Award - Belgian-Style-Fruit Sour Ale

2012, Horeca Expo: Baanbreker Award

2013, Brussels Beer Challenge: Zilveren medaille

2013, World Beer Awards: Europe?s Best Fruit Flavoured Beer

2013, Sparflex - Bierpassie Packaging Award

Productfoto?s:http://www.palmimagebank.com/2-rodenbach/21-rodenbach-caractre-rouge/

RODENBACH? ?nice to know?:

BROUWERIJ RODENBACH: Is reeds sinds 1821 dé specialist in het brouwen van het Vlaams Roodbruin bier van gemengde gisting (Sour Ale). De RODENBACH-bieren rijpen erop 294 eiken foeders.

RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH ROSSO is een fruitbier op basis van oud gerijpte en jonge RODENBACH gemacereerd met verse krieken, frambozen en veenbessen en met natuurlijke sappen van verse krieken, frambozen en veenbessen

RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH Vintage heeft twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder. (Single Cask)

RODENBACH Caractère Rouge heeftgedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met Veenbessen, krieken en frambozen gemacereerd. (Co-creatie met top chef Viki Geunes, ?t Zilte **)

RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.be?

De aanvraagprocedure voor een Europees Label ?BGA?, Beschermde Geografische Aanduiding, voor Vlaams Roodbruin bier werd ingediend.

Media-contact:

Brouwerij RODENBACH

Peter Buelens, Public Relations Manager

052.31.74.67?

peter.buelens@palmbreweries.com

RODENBACH ROSSO de innovatie voor de zomer 2014 !

geplaatst op 23-04-14

Na maandenlange research en ontwikkeling zijn de brouwers van Brouwerij RODENBACH fier hun nieuwe telg te kunnen voorstellen: RODENBACH ROSSO. RODENBACH ROSSO is een authentiek, licht verteerbaar, zuurzoet verfrissend bier. De RODENBACH ROSSO wordt gebrouwen op basis van 2-jarig - op eikenhouten foeders gerijpt - Rodenbach-bier gemengd met jonge RODENBACH, het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessenframbozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten. De unieke frisfruitige smaak dankt RODENBACH ROSSO vooral aan de zorgvuldig gekozen cocktail van vruchten en het op hout gerijpte bier. RODENBACH ROSSO die een modern rood design meekrijgt wordt geserveerd in een origineel glas, rond bovenaan en ovaal in de voet.

Brandmanager van Brouwerij RODENBACH, Michaël Cordie: "We zochten bij de creatie van RODENBACH ROSSO naar een mooie balans tussen de frisheid van RODENBACH foederbier en de fruitige toetsen van rode vruchten. Deze balans werd na veel interne proeverijen gevonden. Het huzarenstukje van onze brouwers werd dankzij externe tastings nogmaals bevestigd."

Brouw-meester, Rudi Ghequire, omschrijft het bier als volgt: "Dit fruitbier van gemengde gisting is fris, fruitig en tevens zeer verfrissend, het heeft een licht drogende afdronk, heeft de kleur van een jonge Bourgogne wijn en is licht alcoholisch. Hierdoor krijgt het bier enorm verfrissende eigenschappen, waarmee we ons willen differentiëren van vele bestaande fruitbieren op de markt."

Michaël Cordie: "Met RODENBACH ROSSO lanceren we op een pure, kwalitatieve manier een toegankelijke fruitbier op basis en met vol respect voor de authenticiteit en waarden van RODENBACH."


Productfoto's via: http://www.palmimagebank.com/2-rodenbach/

Pressrelease Dobbel PALM nov 2013

geplaatst op 30-10-13

Brouwerij PALM maakt er een erezaak van om op het einde van het jaar hét feestbier Dobbel PALM aan te bieden!

Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde in 1947 Dobbel PALM, het was bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. ?Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de eindejaarsperiode op de markt bleef brengen. Zijn opvolger, Jan Toye, zet samen met zijn brouwers deze mooie traditie nog steeds verder? zegt Peter Buelens pr-manager van Brouwerij PALM.

Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, type Speciale Belge , met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 5,7% hét ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen? aldus Buelens.

DE AMBERMOUTEN VAN PALM: De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de specifieke smaak aan geeft. De mouten gebruikt voor het brouwen van Dobbel PALM hebben een diepere bruinkleuring ondergaan.

DE PALM-GISTEN: Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft Brouwerij PALM een rijke collectie van verschillende giststammen aangelegd die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die een nadrukkelijke fruitigheid geven.

Productshots van Dobbel PALM via www.palmbreweries.com > professioneel > foto?s > Dobbel PALM

RODENBACH Vintage 2010 Limited Edition? wint gouden medaille op EUROPEAN BEER STAR 2013

geplaatst op 18-09-13

Brouwerij RODENBACH uit Roeselare meldt dat haar bier RODENBACH Vintage 2010 op de European Beer Star 2013 in München de gouden medaille in de categorie Belgian-Style Sour Ale in de wacht heeft gesleept ! European Beer Star wordt, met 1.512 deelnemende bieren en 102 juryleden,? algemeen erkend als de grootste professionele biercompetitie in Europa.

?Deze prijs is heel speciaal en tevens ontzettend belangrijk voor ons? zegt brouw-meester Rudi Ghequire. ?Dat de professionele jury onze RODENBACH Vintage de gouden medaille heeft toegekend betekent dat ons bier naar waarde wordt geschat! Met veel passie en vakmanschap brouwen wij sinds 1836, hier in Roeselare, ons Vlaams Rood-Bruin bier van gemengde gisting. De gelauwerde? RODENBACH Vintage 2010 heeft gedurende 24 maanden op ?Foeder 144? gerijpt. Omwille van de superieure smaak werd hij als Vintage geselecteerd en gebotteld ! De smaak is complex en rond, tevens intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid ?in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout. In het aroma vindt men een vleugje karamel en eikenhout terug, alsook groene appeltjes vermengd met honing en chocolade. De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans.?

De Brouwerij viel met RODENBACH Vintage reeds eerder in de prijzen ! ?RODENBACH Vintage 2007? werd op de World Beer Cup 2010 met een zilveren medaille gelauwerd. Op de World Beer Awards kreeg de Vintage 2008 in 2011 de titel: ? Best Specialty Dark Ale? en de Vintage 2009 in het jaar 2012: World?s & Europe?s Best Dark Vintage !

Productfoto?s via:? http://www.palmimagebank.com/2-rodenbach/

De RODENBACH bieren:

RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder.

RODENBACH Caractère Rouge isgedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met Veenbessen, krieken en frambozen gemacereerd. (Co-creatie met topchef Viki Geunes, ?t Zilte **)

RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.be?

Eerste PALM-HOPFEESTEN op 30, 31 augustus en 1 september 2013 in de hoptuin en op domein Diepensteyn te Steenhuffel

geplaatst op 30-05-13

Op 30, 31 augustus en 1 september 2013 vinden op en rond het domein van Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel de eerste PALM-hopfeesten plaats. Vier pijlers staan centraal: MOVE TO IMPROVE - de PALM ROCK RALLY - het SCHLAGERFEEST en de PALM-HOPOOGST. Het driedaags evenement staat garant voor een gevarieerd programma en dit voor een divers publiek.

Met de Seniorennamiddag op vrijdag 30 augustus 2013 wordt de aftrap gegeven voor het Steenhuffels feestweekend. Deze namiddag wordt georganiseerd voor senioren en voor personen met een beperking. In samenwerking met het gemeentebestuur van Londerzeel kunnen de Londerzeelse 55-plussers gratis van dit evenement genieten (anderen betalen slechts ? 5). Voor alle aanwezigen wordt het een namiddag puur muzikaal amusement.

Dit jaar wordt voor de tweede maal de Ronde van België voor fietstoeristen georganiseerd. De renners komen op vrijdag - hun derde dag van deze wielertour - rond 17.00u - in Steenhuffel aan. De opbrengst van deze activiteit gaat naar Move To Improve. Move To Improve is een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuro motorische (beweging)problemen. Het doel van dit fonds is het optimaliseren van de zorgen voor deze kinderen. Move To Improve is die vrijdag tussen 11.00u en 17.00u ook aanwezig met een speeldorp, bestaande uit verschillende springkastelen. Ook organiseert ze doe-activiteiten om via spelactiviteiten kinderen uit Londerzeel te laten integreren met kinderen die een lichamelijke beperking hebben. Daarnaast zijn er ook spelsessies met Marieke Vervoort en is er een vertelmoment van Marieke voor de ouders.

Tot slot vindt op vrijdagavond 30 augustus ook de finale van de Palm Rock Rally plaats. De PALM Rock Rally is - zoals de naam al doet vermoeden - een Rock Rally, georganiseerd in samenwerking met Brouwerij PALM. De bedoeling van dit evenement is om jong lokaal talent te promoten en jaarlijks een vaste waarde te worden in onze regio. Om de geschikte finalisten te vinden werden er in 4 jeugdhuizen uit Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Puurs en Bornem (ODT, Jazaki, Doetsjé en Kadee) preselecties georganiseerd. Na de spannende preselecties bleken de groepen Orange Apple, Charlie Bit My Finger, Two Dollar Kangaroo en Generator Party de beste te zijn, zij sleepten de meeste stemmen in de wacht. Deze groepen zullen het tegen elkaar opnemen in de grote finale op vrijdag. Tijdens deze finale wordt, naast het publiek, ook een professionele jury ingeschakeld om zo de beste rockgroep uit de streek te kunnen kiezen.

Op zaterdag 31 augustus 2013 zal het Schlagerfeest te Londerzeel voor de derde keer plaatsvinden. Er werd gekozen voor een affiche met doorwinterde Schlagerartiesten die garant staan voor een avond boordevol ambiance. Feestvierders kunnen meezingen met onder andere John Dennis, Sam Gooris, Jo Vally, De Romeo\'s, Yves Seghers, David Van Dijck en Willy Sommers. De winst gaat - net als de vorige twee jaren - naar vzw Levedale, een woonzorginrichting te Wolvertem voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook de deelnemende verenigingen krijgen een deel van de winst. De organisatie vzw Schlagers Voor Het Goede Doel krijgt steun van de gemeentebesturen Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Meise en Merchtem.
Meer informatie via www.schlagerfeestlonderzeel.be

Het feestweekend wordt op 1 september afgesloten met de PALM-hopoogst. In oktober 2011 plantte Brouwerij PALM, in haar eigen hoptuin, 800 hopplanten. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit.
In 2012, werd de eerste oogst binnengehaald. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select (*), een complex maar gebalanceerd degustatiebier. Voor het eerst wil PALM de hop samen met consumenten plukken ! Later worden de PALM hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen en nog later om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven. De hoppluk is ook een attractie voor geïnteresseerden die niet actief zullen deelnemen aan de pluk! Tal van activiteiten maken het programma compleet. Zo zullen rondom het hopveld de traditionele Highland Games plaats vinden. Voor de sportievelingen is er een Hoppewandeling - in samenwerking met vzw Leireken - en vertrekkend vanuit de brouwerij kan men deelnemen aan de PALM HOP SELECT tourtocht met de fiets. Deze omvat een kids tocht, een recreatieve tocht en een route voor gevorderden. Hiervoor wordt professioneel samen gewerkt met het wielrennersteam De Sprinters Malderen en de Vlaamse afdeling van de Belgische Wielrijdersbond. In de grote feesttent op het kasteeldomein zal de hele dag in teken staan van \'lekkers van bij ons\'. De Landelijke Gilde van Malderen serveren er de lekkere bieren van Brouwerij PALM, lokale producenten van streekproducten krijgen de kans hun smakelijke producten aan te bieden, te promoten en te verkopen. Gedurende de hele dag kunnen kinderen hun gang gaan in het GVA-kinderdorp. Het feestweekend wordt afgesloten met een spetterend optreden.
www.palmhopselect.be

Viki Geunes en Brouwerij RODENBACH stellen hun gezamenlijke creatie, RODENBACH Caractère Rouge, voor

geplaatst op 17-05-13

Sinds 2011 verleent Viki Geunes, omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan productinnovatie en productontwikkeling bij Brouwerij RODENBACH. In 2011 ontwikkelden Viki en de brouwers van RODENBACH een eerste proefbrouwsel RODENBACH Caractère Rouge. In 2012 volgde een exclusieve Limited Edition!

De brouw- en keldermeesters stelden, samen met Viki Geunes, alles in het werk om nog voor de zomer de RODENBACH Caractère Rouge, voor dit jaar, te bottelen. De brouwers laten het RODENBACH bier, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders rijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACH Caractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%. Dit bier is meer dan uniek en tevens heel exclusief want er werden slechts 56.000 flessen, onder kurk, van 75 cl. gebotteld. Van het totaal aantal gebottelde flessen worden er 20.000 naar het buitenland verscheept, waaronder naar Amerika dat trouwens een zeer attractief afzetgebied voor de brouwerij is! In restaurant ?t Zilte combineert Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties.

RODENBACH Caractère Rouge: complex, rijk geschakeerd bier

Over RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: \'Samen met de brouwers van RODENBACH en met mijn eigen sommeliers hebben wij heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit en dat is nu net waar RODENBACH Caractère Rouge voor staat ! \'
Brouwmeester Rudi Ghequire licht verder toe: \"RODENBACH Caractère Rouge, met een alcoholvolume van 7%, ontstaat door een 6 maand durende gistende maceratie van vers fruit - krieken, frambozen en veenbessen - op bier dat zelf reeds een rijping heeft ondergaan van 2 jaar op eiken foeders. Het bier is edel vineus, met zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid.\"
Geunes voegt hieraan toe: \"De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen. Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn\".

De winnaars van het FONDS EREBURGER ALFRED VAN ROY 2013 zijn bekend!

geplaatst op 17-05-13

De winnaars van het FONDS EREBURGER ALFRED VAN ROY 2013 zijn bekend

Steenhuffel, d\'Oude Bottelarij (B),

Palm Breweries richtte het FONDS EREBURGER ALFRED VAN ROY op ter ere en ter nagedachtenis van Alfred Van Roy (°1913 - +2009). \"Het Fonds heeft tot doel de jeugd(werking) in Londerzeel te ondersteunen; door het scheppen van een ontwikkelingskader voor de jeugd wordt het maatschappelijk weefsel structureel versterkt. Palm Breweries voorziet hiervoor jaarlijks een bedrag van ? 25.000. De selectie en de toewijzing van de subsidies staan onder auspiciën van het gemeentebestuur van Londerzeel\" stelt Jan Toye, Gedelegeerd Bestuurder van PALM Breweries.

Alfred Van Roy heeft brouwerij PALM ontwikkeld tot één van de vermaardste brouwerijen van het land. Hij was een bierkunstenaar en verwierf in België en ver daarbuiten naam en faam met zijn unieke creaties en zijn baanbrekende ideeën. Op 23 september 2008 werd hij door de gemeenteraad tot ereburger van de gemeente Londerzeel benoemd: door zijn toedoen was er een sterke verankering van de brouwerij in Steenhuffel. Verder werd zijn grote morele verantwoordelijkheid voor de werkgelegenheid die hij creëerde bijzonder gewaardeerd, net als de logistieke en financiële ondersteuningspolitiek die de brouwerij heeft gevoerd en die heeft geleid tot een opwaardering van het lokale en bovenlokale verenigingsleven.

Burgemeester De Borger: \'Uit dit fonds blijkt dat de brouwerij enorm veel belang hecht aan de lokale verankering en ondersteuning van het verenigingsleven. Palm wil niet enkel een louter commercieel bedrijf zijn, maar ook een bedrijf met een warm hart waar - naast winst - ook waarden een rol spelen. Binnen deze bedrijfscultuur moeten we het Fonds ereburger Alfred Van Roy dan ook situeren.\'

Het reglement stipuleert dat verenigingen met een jeugdwerking of wijkwerkingen die focussen op jeugd in aanmerking kunnen komen voor gelden uit het Fonds. Voor de beoordeling van de aanvragen werd een commissie samengesteld, bestaande uit:
Gerda Verhulst, schepen voor Cultuur, Jeugd en Sport
Kim Falckenbach, voorzitter Jeugdraad
Herman Taelemans, voorzitter van de Cultuuradviesraad
Greet Segers, voorzitter van de gemeenteraadscommissie Welzijn & Vrije Tijd en voorzitter van de beoordelingscommissie
Robert Meert, Cultuurbeleidscoördinator en secretaris van de beoordelingscommissie
Gilbert De Buyser, voorzitter Sportraad (was afwezig om gezondheidsredenen)

In totaal werden 6 projecten ingediend. De leden van de beoordelingscommissie kwamen samen op 29 april. Bij de beoordeling van de projecten heeft de commissie zich gebaseerd op het structurele karakter van de uitwerking van het project en in tweede instantie op de mate waarin het project exclusief ten goede komt aan de jeugd.

vzw De Kampanje: verdere afwerking van de uitbreiding \'Meer Ruimte voor Muziek\', aanleg sanitaire voorzieningen, nieuwe aardgasinstallatie (voor minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik). Kostprijs: ? 45.000
SK Steenhuffel: vervanging terreinafsluiting in beton/asbest door nieuwe draadafsluiting (leunhekwerk). Kostprijs: ? 34.935,60 (excl. btw)
FC Delta: Bamboleo, project ter bevordering van de basisbewegingen bij jonge kinderen. Kostprijs: ? 4.358,8
Tennisclub Setpoint: bouw van een indoortennishal. Kostprijs: ? 221.190
FC Londerzeel St.-Jozef: opvolgingssysteem voor verbetering loophouding en prestatiemetingen. Kostprijs: ? 14.004
KLSK Londerzeel: aanleg kunstgrasveld op B-terrein. Kostprijs: ? 300.000

Afgezien van de hoofdprijs van ? 10.000 heeft de beoordelingscommissie beslist om de rest van het subsidiebedrag in de mate van het mogelijke gelijk te verdelen over de 5 andere ingediende projecten. Het was moeilijk om een gefundeerde rangschikking te maken van de verschillende ingediende projecten omdat niet altijd even duidelijk was in welke mate de voorgestelde investeringen ten goede kwamen aan de jeugd. (Infrastructuur wordt immers zowel door jeugd als oudere leden gebruikt). Als parameter gaat ook het aantal jeugdspelers of jeugdleden slechts gedeeltelijk op omdat dit geen rechtstreeks beeld geeft van de intensiteit van het gebruik.

vzw De kampanje ? 10.000
FC Delta ? 4.000
FC Londerzeel St.-Jozef: ? 3.000
TC Setpoint ? 3.000
SK Steenhuffel ? 3.000
KLSK Londerzeel ? 2.000

PALM Hop Select: geboren uit eigen, Steenhuffelse hop. Het nieuwe paradepaardje van de PALM-brouwers.

geplaatst op 15-03-13

In oktober 2011 plantte Brouwerij PALM, in haar eigen hoptuin, 800 hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit. Op 5 september 2012, werd de eerste oogst binnengehaald. In het ochtendschemer ging het plukwerk van start en nog voor de middag werd de hop voor verwerking richting Poperinge verscheept. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select, een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc.

Met de komst van de lente zijn de brouwmeesters van brouwerij PALM fier hun nieuwe telg, met hop van eigen teelt, te kunnen voorstellen! Voor de creatie van PALM Hop Select gingen de brouwers niet over één nacht ijs. Dit mooi gebalanceerde degustatiebier ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase \'late hopping\'. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een \'finishing touch\'! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, \'dry hopping\' genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt.

PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. Speciale Belge Ale diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn subtiele karameltoets, malsheid en fruitigheid vandaan. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles. De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag én daarbovenop een uitstekende bewaring.

Om de geboorte van hun jongste telg te vieren, deelt Brouwerij PALM 1.000 gratis bakken PALM Hop Select uit. Deze actie loopt vanaf 1 april via www.palmhopselect.be

Productfoto\'s rechtenvrij te downloaden via: www.palmimagebank.com

RODENBACH Vintage 2010 Limited Edition

geplaatst op 05-09-12

Brouwerij RODENBACH brengt in september de \"RODENBACH Vintage 2010 Limited Edition\" op de markt. 

Deze \"RODENBACH Vintage 2010\" met een alcoholvolume van 7% is het unieke resultaat van de creativiteit van de passionele RODENBACH brouwers. Dit uitzonderlijk VLAAMS ROO D-BRUIN bier van gemengde gisting dankt haar uniek karakter aan de rijping op handgemaakte eikenhouten foeders, waarvan sommige ouder dan 150 jaar zijn.
\"Deze exclusieve \"RODENBACH Vintage 2010\" heeft gedurende twee jaar op foeder nummer 144 gerijpt; dit resulteert in een superieure RODENBACH met roodkoperen gloed. De smaak is complex en rond, tevens intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.. \" zegt Peter Buelens, woordvoerder voor RODENBACH. \"In het aroma vindt men een vleugje karamel en eikenhout terug, alsook groene appeltjes vermengd met honing en chocolade. De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans.\" In totaal werden er 48.000 flessen van 75 cl onder kurk gebotteld. 40% wordt naar de USA geëxporteerd.

\"RODENBACH Vintage 2007\" werd op de World Beer Cup 2010 met een zilveren medaille gelauwerd.

Einde persbericht / Productfoto\'s via: www.rodenbach.com

De RODENBACH bieren:
RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder.
RODENBACH Caractère Rouge is gedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met Veenbessen, krieken enframbozen gemacereerd. (Coöperatie met topchef Viki Geunes **)

RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.be. De aanvraagprocedure voor een Europees Label ?BGA?, Beschermde Geografische Aanduiding, voor de Vlaams Rood-Bruine Bieren werd ingediend.

De Belgische onafhankelijke familiale brouwerijgroep, PALM Breweries, heeft een gezamenlijke productiecapaciteit van 1 Mio HL en een geconsolideerde omzet van 60 Mio euro. PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap, zij is de enige brouwerijgroep ter wereld die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de 4 aloude gistingswijzen:

Hoge - gemengde - spontane - lage gisting en dit in 3 gespecialiseerde historische sites in België:

Site Brouwerij PALM te Steenhuffel: 90% hoge gisting / 10% lage gisting

Site Brouwerij RODENBACH te Roeselare: 100% gemengde gisting

Site Brouwerij BOON te Lembeek (50 / 50 JV): 100% spontane gisting

Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder het merk PALM (PALM, Dobbel PALM, PALM Royale, PALM N.A en PALM Sauvin ) en is daarmee ruim marktleider in de Benelux in het segment van de amberbieren. Uit haar bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze in 1998 de brouwerij RODENBACH, bekend voor haar \"Vlaamse Rood Bruine\" bieren van gemengde gisting (RODENBACH, RODENBACH Grand Cru, RODENBACH Vintage, RODENBACH Caractère Rouge) en haar unieke foederzalen, waar de bieren gedurende twee jaar rijpen op eiken vaten. De overname van brouwerij DE GOUDEN BOO M te Brugge in 2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het segment van de degustatiebieren met BRUGGE Tripel en de abdijbieren van STEENBRUGGE (Wit/Blanche - Dubbel Bruin - Blond - Abdijbock en Tripel).

De 50/50 joint venture met de geuzebrouwer Frank BOO N beschouwt ze als haar cultuurproject voor het behoud van de onvervalste traditionele geuzelambiek van spontane gisting met langdurige rijping op eiken vaten en hun dito fruitversies. 

Tot voor kort heeft PALM Breweries haar export volledig gefocust op Nederland waar PALM met 50 Mio consumpties per jaar ruim het meest verkochte speciaal bier is.

Export buiten BENELUX is de nieuwe groeirichting van PALM Breweries. Het rijke portfolio van PALM Breweries, gebaseerd op unieke Belgische traditie, innovatie en knowhow is de troef voor verdere groei in alle thuismarkten.
PALM Breweries werd op 8 november 2007 door \"Het Instituut voor het Familiebedrijf\" bekroond als \"hét professioneel geleid familiebedrijf 2007\" en kreeg op 12 oktober 2011, naar aanleiding van de Trends Business Tour 2011, \"de Award voor Duurzaam Ondernemen\".

Passie voor Belgische Rasbieren: Als familiale Belgische ambachtelijke brouwers bouwen we aan een duurzame relatie
met de consument die op zoek is naar unieke smaak- en merkbeleving van Authentieke Rasbieren, met passie gebrouwen in historische brouwerijsites die gespecialiseerd zijn in een van de vier traditionele gistingswijzen.

Viki Geunes van \'t Zilte en Brouwerij RODENBACH stellen hun gezamenlijke creatie, RODENBACH Caractère Rouge, voor.

geplaatst op 18-06-12

Op verzoek van PALM Breweries, verleent Viki Geunes, omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan productinnovatie en productontwikkeling bij PALM Breweries. In 2011 ontwikkelden Viki en de brouwers van RODENBACH een eerste proefbrouwsel RODENBACH Caractère Rouge. De 900 flessen van 75 cl. onder kurk werden laaiend enthousiast onthaald. Ook in 2012 wordt deze exclusieve Limited Edition op de markt gebracht ! De brouwers laten het RODENBACH bier, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders rijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACH Caractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%. Dit edele bier is meer dan uniek en tevens heel exclusief want er werden slechts 10.000 flessen, onder kurk, van 75 cl. gebotteld. In restaurant \'t Zilte combineert Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties.

RODENBACH Caractère Rouge: complex, rijk geschakeerd bier

Over RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: \"Samen met de brouwers van RODENBACH en met mijn eigen sommeliers hebben wij heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit en dat is nu net waar RODENBACH Caractère Rouge voor staat ! \"
Brouw-meester Rudi Ghequire licht verder toe: \"RODENBACH Caractère Rouge, met een alcoholvolume van 7%, ontstaat door een 6 maand durende gistende maceratie van vers fruit - krieken, frambozen en veenbessen - op bier dat zelf reeds een rijping heeft ondergaan van 2 jaar op eiken foeders.\"
Gepassioneerd brouwer, Jan Toye, omschrijft het bier als: \"Vineus, met zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid.\" 
Geunes voegt hieraan toe: \"De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen. Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn\".

Einde persbericht / Productfoto?s via: www.rodenbach.com

De RODENBACH bieren:

RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder.
RODENBACH Caractère Rouge is gedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met fruit gemacereerd.

RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.be
De aanvraagprocedure voor een Europees Label \"BGA\", Beschermde Geografische Aanduiding, voor de Vlaams Rood-Bruine Bieren werd ingediend.


PALM Breweries NV
Peter Buelens, Public Relations Manager
Steenhuffeldorp 3 - B- 1840 Steenhuffel
T 052.31.74.67 F 052.31.23.44
peter.buelens@palmbreweries.com

Achtergrondinfo over PALM Breweries: Belgian - Unique - Independent

De Belgische onafhankelijke familiale brouwerijgroep, PALM Breweries, heeft een gezamenlijke productiecapaciteit van 1 Mio HL en een geconsolideerde omzet van 60 Mio euro. PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap, zij is de enige brouwerijgroep ter wereld die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de 4 aloude gistingswijzen:

Hoge - gemengde - spontane - lage gisting en dit in 3 gespecialiseerde historische sites in België:
Site Brouwerij PALM te Steenhuffel:                            90% hoge gisting / 10% lage gisting
Site Brouwerij RODENBACH te Roeselare:                    100% gemengde gisting
Site Brouwerij BOON te Lembeek (50 / 50 JV):             100% spontane gisting

Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder het merk PALM (PALM, Dobbel PALM, PALM Royale, PALM N.A en PALM Sauvin ) en is daarmee ruim marktleider in de Benelux in het segment van de amberbieren. Uit haar bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze in 1998 de brouwerij RODENBACH, bekend voor haar \"Vlaamse Rood Bruine\" bieren van gemengde gisting (RODENBACH, RODENBACH Grand Cru, RODENBACH Vintage) en haar unieke foederzalen, waar de bieren  gedurende twee jaar rijpen op eiken vaten.

De overname van brouwerij DE GOUDEN BOOM te Brugge in 2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het segment van de degustatiebieren met BRUGGE Tripel en de abdijbieren van STEENBRUGGE (Wit/Blanche - Dubbel Bruin - Blond - Abdijbock en Tripel).

De 50/50 joint venture met de geuzebrouwer Frank BOON beschouwt ze als haar cultuurproject voor het behoud van de onvervalste traditionele geuzelambiek van spontane gisting met langdurige rijping op eiken vaten en hun dito fruitversies.
Tot voor kort heeft PALM Breweries haar export volledig gefocust op Nederland waar PALM met 50 Mio consumpties per jaar ruim het meest verkochte speciaal bier is.
Export buiten BENELUX is de nieuwe groeirichting van PALM Breweries. Het rijke portfolio van PALM Breweries, gebaseerd op unieke Belgische traditie, innovatie en knowhow is de troef voor verdere groei in alle thuismarkten.
PALM Breweries werd op 8 november 2007 door \"Het Instituut voor het Familiebedrijf\" bekroond als \"hét professioneel geleid familiebedrijf 2007\" en kreeg op 12 oktober 2011, naar aanleiding van de Trends Business Tour 2011, \"de Award voor Duurzaam Ondernemen\".

Passie voor Belgische Rasbieren: Als familiale Belgische ambachtelijke brouwers bouwen we aan een duurzame relatie met de consument die op zoek is naar unieke smaak- en merkbeleving van Authentieke Rasbieren, met passie gebrouwen in historische brouwerijsites die gespecialiseerd zijn in een van de vier traditionele gistingswijzen.                 

PALM PARKIES maakt zich op voor meer dan 500.000 bezoekers

geplaatst op 13-06-12

PALM PARKIES maakt zich op voor meer dan 500.000 bezoekers


PALM PARKIES programmeert deze zomer in 18 steden en gemeenten, 14 in België en 4 in Nederland, gedurende 7 weken zo een 129 gratis festivalconcerten. Het wordt een veelbelovende affiche met ondermeer Merdan Taplan, Tom Dice, Boogie Boy, Cleymans & Van Geel, Dean, Sweet Coffee en Meuris vs De Leeuw, ... PALM Parkies ontstond lokaal in 1991 en groeide uit tot hét grootste \'dichtbij\' festival van Vlaanderen/Nederland! De groene locaties staan garant voor gezelligheid en kwaliteit. De festivals zijn uniek in hun soort omdat ze 7 weken lang, tijdens de week, buiten de concurrentie van de weekendevenementen, worden georganiseerd.

Veranderende consument doet de biermarkt verschuiven !

De aankoop en de consumptie van bieren verschuift voor een stuk van de traditionele horeca en winkelkanaal naar een derde pijler: evenementen. Sinds 2005 is PALM Breweries trouwe partner van deze gratis concerten die haar naam dragen. PALM slaagt er met PALM PARKIES in om zich, in een krimpende markt actueel, eigentijds én geloofwaardig te positioneren.

PALM onlosmakelijk verbonden met PARKIES

PALM is tevreden naamsponsor van dit festival te kunnen zijn. Peter Buelens PR & Events Manager van PALM: \"Het partnership tussen de organisatie, vzw Divers, en PALM is een duidelijke win-win samenwerking. De waarden van beide merken sluiten naadloos op mekaar aan en de positionering van beide is in perfecte harmonie. Samen met de organisatoren brengen we een sfeervol vakantiegevoel naar zo\'n 500.000 consumenten, naast het artistiek luik laten we binnen de leefwereld van de consument PALM ontdekken en beleven. Nieuw dit jaar is dat we met de \'URBAN CRAFTS road show\' in 8 steden langs komen. \'Urban Crafts by PALM\' is de eigentijdse communicatiestrategie van PALM gericht op jong volwassenen. Met \'Urban Crafts\' versterkt PALM de band met hen. Creativiteit is een belangrijke aspiratie voor jongeren, zelf creëren, passie en ondernemen zijn hierbij belangrijk. PALM staat zelf voor authentiek ambacht en merkt dat steeds meer jongeren zich verdiepen in moderne stedelijke craftmanship. PALM biedt een forum aan deze innovatieve stedelijke \'crafts\'. \"

Alle info via www.palmparkies.net en nu ook via facebook - twitter en You Tube

PALM Breweries benoemt 2 nieuwe directieleden.

geplaatst op 06-06-12

PERSONALIA: PALM Breweries benoemt twee nieuwe directieleden

De Raad van Bestuur van PALM Breweries heeft Ben Clockaerts tot Commercieel Directeur België/Luxemburg en Andrew Lestiboudois tot Directeur Productie & Logistiek en Directeur van de Business Unit Contract Work benoemd.

Ben Clockaerts (36) is tot op heden Sales Manager Horeca & On-The-Go bij Coca-Cola Enterprises, een organisatie waar hij reeds diverse Sales Management functies in Horeca & FOOD vervulde; hij startte zijn carrière bij Fortis en vervolgde deze nadien bij Inbev. Hij zal in de organisatiestructuur van PALM Breweries verantwoordelijk zijn voor de Business Unit België/Luxemburg en deel uitmaken van het Directiecomité. Vanuit deze verantwoordelijkheid zal hij de divisies: sales (horeca en retail), marketing en pr & events aansturen. Hij zal vanaf 18 juni bij PALM Breweries aan de slag gaan.

Andrew Lestiboudois (52) is momenteel Director of Brewery Operations Benelux bij ABInbev, waar hij reeds een lange carrière in diverse Operations, Technical en Corporate functies heeft opgebouwd, o.a. ook in China, Ivoorkust & Hong Kong. Andrew Lestiboudois onderbrak dit lange traject einde jaren \'90, gedurende 2 jaar, als Technical Director bij Coca Cola in Italië; na zijn studies aan de VUB & de UCL startte hij eerst als Researcher aan de VUB. Hij zal in de organisatiestructuur van PALM Breweries, als lid van het Directiecomité, eindverantwoordelijke zijn voor: de Productie op de sites in Steenhuffel & Roeselare, Kwaliteit, R&D, Logistiek, Technische Dienst en de Business Unit Contract Work. De heer Lestiboudois start op 1 augustus 2012 bij PALM Breweries.

www.palmbreweries.com

PALM brengt met UrbanCrafts.tv creatieve jongerentelevisie

geplaatst op 17-02-12

PALM brengt met UrbanCrafts.tv creatieve jongerentelevisie

PALM lanceerde gisteren bij Bronks in Brussel UrbanCrafts.tv, de online tv-zender waar crafts en jongeren centraal staan.
Host Leesa speurt in binnen- en buitenland naar nieuwe crafters, innovatieve technieken, handige tools, must have apps, niet te missen tutorials, inspirerende events, coole gadgets, ... Drie keer per week presenteert Leesa deze items in een gebalde tv-show. Twee maal per week vanuit haar vertrouwde Urban Crafts studio en 1 maal van op locatie ergens te lande waar ze specials guests ontvangt.
Hiermee gaat PALM nog een stap verder met \'Urban Crafts\', het project waarmee het biermerk sinds vorig jaar de band met jongeren opnieuw aanhaalde.

Urban Crafts staat voor innovatieve stedelijke crafts, die surfen op nieuwe media en zowel oude als nieuwe technologieën. 50 jonge crafters uit uiteenlopende disciplines van fixed gears over food art tot longboarding vonden in 2011 al de weg naar het online platform waar ze zichzelf voorstelden in een video. UrbanCrafts.tv bouwt hierop verder.
UrbanCrafts.tv is sinds 16 februari \'12 \'on air\' zowel online als bij jongerenzender Xite op het digitale kanaal 44 van Telenet. Deze uitzendingen zijn elke maandag, woensdag en vrijdag om 21.30 te zien. Dinsdag, donderdag en zaterdag worden de uitzendingen op het zelfde tijdstip hernomen.

Quote Tom Palmaerts (trendwatcher Trendwolves)
In 2012 zou Faithless ongetwijfeld \'God is designer\' zingen. Dat is de basis van Urban Crafts.

Quote Paul Israël (Vice President Media Partnerships bij Telenet)
De kracht van dit soort zenders is dat het niet enkel op tv maar ook via yelo op tablets te bekijken is.

Quote Derk Nijsen, (CEO XITE)
Xite bereikt een jong en creatief publiek, helemaal Urban Crafts.

Quote Quinten Decleyn (crafter)
Nu ik één van de Urban Crafters ben, krijg ik een pak extra kansen.

Historisch café De Pekton in Mechelen opent op 09 maart haar deuren voor het grote publiek!

geplaatst op 15-02-12

HISTORISCH CAFE \'DE PEKTON\' IN MECHELEN OPENT, VOOR HET GROTE PUBLIEK, OP 9 MAART HAAR DEUREN!


Café De Pekton zal voor het grote publiek, op 9 maart 2012, na een heropbouwperiode van twee en een half jaar, haar deuren kunnen openen ! Het 16de-eeuwse gebouw \'De Pekton\' stond oorspronkelijk op de hoek van het verdwenen Stoofstraatje in Mechelen. Het werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog en nadien gereconstrueerd. In 1946 werd het pand opnieuw afgebroken en in 1953 gedeeltelijk heropgebouwd. In 2001 moest het plaats maken voor de nieuwe Lamotsite. Bij de reconstructie van het pand, dat in oktober 2009 van start ging, werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de nog resterende en bruikbare originele materialen: authentieke witte en blauwe steen, sierlijsten, smeedwerk en interieurelementen zoals lambrisering en delen van het toogmeubilair. Het PALM-café krijgt in de zomer aan de gevelzijde een mooi terras.

Peter Buelens, Public Relations Manager van PALM: \"\'De Pekton\' die een rijke geschiedenis heeft gekend zal terug aansluiting vinden met haar historische functie. Een ontmoetingsplaats voor de Mechelaar en de toerist. De roemrijke historie van het gebouw maakt visueel deel uit van het interieur.\" Bouwheer en eigenaar, Brouwerij PALM uit Steenhuffel, herstelt op deze manier ?De Pekton? in ere en koestert het voor de toekomst. \'Bier krijgt er een centrale rol en wordt aangevuld met een beperkte kaart van koude gerechtjes\' aldus Buelens.

Om de rijkdom van echte rasbieren in volle glorie tot bij de consument te brengen installeert de brouwerij er haar Tapmaster. PALM Breweries ontwikkelde in exclusiviteit deze tapinstallatie waarbij 20-liter vaten direct onder tapkranen worden gekoeld. Deze taptechnologie garandeert perfect getapt bier van in het vat tot in het glas, vaten en leidingen worden namelijk permanent gekoeld tot aan de tapkraan. Met de Tapmaster zal in De Pekton een assortiment van 8 bieren van het vat geserveerd worden: Estaminet, Palm, Rodenbach, Kriek Boon, de abdijbieren van Steenbrugge Wit en Dubbel-Bruin en tot slot de Brugge Tripel. Het bier van het vat wordt aangevuld met een selectie flessenbier van PALM Breweries én van een aantal collega brouwers. Het wordt ook mogelijk een fles van 75 cl. onder kurk uit de \'Master Beer Collectie\' te bestellen. De bieren worden dan in een ijsemmer gefrappeerd en geschonken in elegante degustatieglazen, om samen te ontdekken en van te genieten. De Pekton zal door Herman Van Eetvelde geëxploiteerd worden, zijn doorwinterde horecaervaring staat garant voor perfect gastheerschap!

Lancering PALM 25cl - restyling PALM-gamma

geplaatst op 25-01-12

Na een lange en intense voorbereiding is PALM klaar voor een nieuwe mijlpaal in de rijke geschiedenis van de brouwerij. Vanaf 25 januari 2012 ziet PALM er helemaal anders uit. PALM krijgt een nieuw etiket, een nieuwe krat én een nieuwe retourfles van 25 cl. ! Met deze opfrissing en verjonging wil PALM zich duidelijker positioneren als hét kwalitatief, toegankelijk, authentiek en eigentijds doordrinkbier. De nieuwe \'look and feel\' wordt meteen ook doorgetrokken voor de andere bieren uit het PALM-gamma. Naast de klassieke marketing- en verkoopondersteuning, op de winkelvloer en in de klassieke horeca, zal deze \'restyling\' tevens versterkt worden met: \'Urban Crafts by PALM\', een eigentijdse communicatiestrategie gericht op jong volwassenen. Met \'Urban Crafts\' versterkt PALM de band met jongeren.

\'Urban Crafts\' staat voor innovatieve stedelijke \'crafts\' verbonden met nieuwe media en technologie. Creativiteit is een belangrijke aspiratie voor jongeren, zelf creëren, passie en ondernemen zijn hierbij belangrijk. PALM staat zelf voor authentiek ambacht en merkt dat steeds meer jongeren zich verdiepen in moderne stedelijke ambachten als: Fixed Gear, Eco design, Art & Stopmotion, Reality Games, Performances , Food Art, Longboards, Experience Engineering, ... Daarom werden creatieve jongeren vanaf mei 2011 opgeroepen om zich via www.urbancrafts.be kandidaat te stellen om hun nieuwe ambacht of \'Urban Craft\' in de kijker te zetten. De 50 geselecteerde jonge \'Crafts(wo)men\' kregen er niet alleen een eigen promofilm, ze werden ook gevraagd om hun \'Craft\' als \'Urban Crafts workshop\' te brengen in jeugdhuizen, jeugdcafés en tijdens jongerenevenementen. Deze combinatie werd reeds sinds mei 2011 \'real life\' in ruim 100 jeugdhuizen in \'avant première\' met positief resultaat getest en in december met een Award gala afgesloten. Deze jongerenaanpak zal ook in 2012 worden verder gezet.

PALM Breweries bekroont de creatieve jonge craft(wo)man van 2011.

geplaatst op 04-01-12

Urban Crafts Awards \'11
PALM Breweries bekroont de creatieve jonge craft(wo)man van 2011.

Op donderdag 22 december pakt PALM Breweries uit met de Urban Crafts Awards \'11. Tijdens de verkiezing worden - na een preselectie bij 50 jonge deelnemers - uit 10 finalisten de Crafts(wo)man van het jaar verkozen. De winnaar kan zijn nieuwe craft brengen tijdens een expositie in de Big Apple, NYC.

Urban Crafts :

Met \'Urban Crafts\' versterkt PALM Breweries de band met jongeren. Urban Crafts staat voor innovatieve stedelijke crafts verbonden met nieuwe media en technologie. Creativiteit is een belangrijke aspiratie voor jongeren ; DIY, zelf creëren, passie en ondernemen zijn hierbij belangrijk . PALM begrijpt dit en ondersteunt jongeren hierbij sterk promotioneel.

PALM staat zelf voor authentiek ambacht en merkt dat steeds meer jongeren zich verdiepen in moderne stedelijke ambachten als Fixed Gear, Eco design, Art & Stopmotion, Reality Games, Performances , Food Art, Longboards, Experience Engineering, ...

Daarom werden creatieve jongeren vanaf mei dit jaar opgeroepen om zich via urbancrafts.be kandidaat te stellen om hun nieuwe ambacht of \'Urban Craft\' in de kijker te zetten. De jonge \'Crafts(wo)men\' kregen er niet alleen een eigen promofilm , ze worden ook ondersteund om hun Craft als \'Urban Crafts Bar\' - workshop te brengen in jeugdhuizen, jeugdcafés en tijdens jongeren events.

Jury :

De 10 finalisten bestaan uit de 8 hoogst scorende deelnemers uit de Facebook verkiezing en 2 wildcards. Uit de 10 finalisten kiest een jury wie met de fel begeerde prijs gaat lopen. In de jury zetelen Trui Moerkerke (Weekend Knack/FDC ), Joost Vanhecke (Design@Work) , Veerle Helsen (DeMorgen Magazine) , DJ Prinz , Matthias Toye (PALM Breweries) en Maarten Leyts (Trendwolves).

Praktisch :

De Urban Crafts Awards vinden plaats op donderdagavond 22 december vanaf 20.30u in zaal Horta , Hopland 2, 2000 Antwerpen. (tel. 03.232.28.15)
20u30-22u: aankomst, informele netwerk, receptie
22u-22u30: uitreiking Urban Crafts Award 2011
22u30-23u: optreden Halve Neuro
23u-2u: dj sessie DJ Prinz ://www.djprinz.com/


Voor info en details :
Urban Crafts, www.urbancrafts.be - Ellen Devos , 0479/507.352
PALM Breweries, Peter Buelens, Public Relations Manager, peter.buelens@palmbreweries.com

PALM innoveert met de lancering van PALM Hopper Limited Edition en de aanleg van een eigen hopveld.

geplaatst op 24-10-11

PALM innoveert met de lancering van PALM Hopper Limited Edition
en de aanleg van een eigen hopveld

In de afgelopen vijf jaar evolueerde PALM Breweries van een duo-productstrategie - met PALM & RODENBACH - naar een multi-nichestrategie. Hierdoor zagen een aantal nieuwe bieren het licht, vele als Line Extension, sommige als nieuw merk. Voor de volgende vijf jaar toont PALM Breweries zich opnieuw ambitieus.
De aanleg van een eigen hopveld getuigt hiervan. De Hallertau Mittelfrüh hop, die wordt aangeplant, zorgt op termijn voor het invullen van de eigen hopbehoefte, het heeft de brouwers nu reeds geïnspireerd voor een eerste nieuwe seasonal, de PALM Hopper, die dit jaar als Limited Edition wordt uitgetest.
Binnen de uitgetekende multi-nichestrategie resulteerde het strategische partnership met Viki Geunes, Patron Cuisinier van restaurant \'t Zilte (**) in het Antwerpse MAS, in de creatie van de RODENBACH Caractère Rouge. Maar er staan nog projecten, binnen productinnovatie en productontwikkeling, op stapel, onder andere ook op gebied van Beer & Food Pairing.


Hop is Hip, maar meer dan een hype !

Als brouwer van rasbieren voelt PALM Breweries zich prima met de hernieuwde belangstelling voor hop en bitterheid in bier. Hop en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden : hop is één van de vier ingrediënten in bier en, op enkele uitzonderingen na, is bier het enige product waarin hop gebruikt wordt. De voorbije decennia is, door toedoen van de verhoogde vraag naar sterk gezoete dranken, de bitterheid in bier jaar na jaar gedaald. Waar een Belgische pils in de jaren \'60 en \'70 vlot 30 bittereenheden had, volstaat nu mondiaal gemiddeld 4 à 5 gram alfazuren per hectoliter, waardoor sommige bieren een bitterheid hebben nauwelijks boven de smaakdrempel. Hetzelfde fenomeen voltrok zich in de US, de grote Amerikaanse biermerken hebben hun bitterheid extreem laag laten zakken. Dit fenomeen ligt daarentegen mee aan de basis van het succes van craft beers in de Verenigde Staten, In hun, sterk gehopte, bieren vinden we zelfs bitterheden die van 50 tot boven de 100 gaan! Hun verdienste is dat zij hop terug onder de aandacht brengen, ook in Europa : zowel de dosering van de hop, als het gebruik van verschillende aromavariëteiten, als het moment van toediening tijdens het brouwproces. De grote keuze in hopvariëteiten geeft de brouwer van speciaal bieren een prachtig instrument om met smaak te spelen. Hop is voor bier wat de cépage is voor een wijn. Hop wordt klassiek ingedeeld in bittersoorten en aromavariëteiten. Hun aroma wordt omschreven als citrus, floraal, groen, kruidig en hoppig


Het eigen PALM-hopveld

De idee voor een eigen hopveld is niet nieuw. Eigenaar, Jan Toye, droomde er al jaren van! In de huidige tijdsgeest lijkt het nu een evidentie : de weder-erkenning van hop, de innovatieprojecten binnen PALM Breweries, de traditionele brouwersroots en last but not least, de nabijheid van de historische hoppestreek van Aalst en Asse.
Aalst was trouwens tot eind jaren 1800 niets minder dan dé hoppeschuur van de wereld. In Aalst en omstreken werkte in die gouden jaren meer dan 95% van de bevolking in de hoppeteelt. De bel per bel geplukte variëteit \'Groen Bel\' werd op de wereldtentoonstelling in Parijs uitgeroepen tot de beste ter wereld. Het aantal hopboeren in de streek is vandaag op één hand te tellen. Her en der worden, met gezamenlijke subsidie van de gemeenten, gewesten en Europa, opnieuw enkele velden aangelegd. Doel is de bevolking te herinneren aan de rijke geschiedenis van deze uiterst fraaie cultuur, met deze hop wordt evenwel niet gebrouwen.

Het PALM hopveld is 35 are groot en telt een 800-tal hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh variëteit. Alfons en Paul Temmerman, gerenommeerde hopboeren uit Erembodegem hielpen PALM op weg. De aanleg van het veld gebeurde door Jan Vermeir uit Opwijk. Het team van de nabijgelegen Stoeterij Diepensteyn is vanaf den beginne bij de aanleg betrokken en zal de komende jaren de teelt verzorgen. Voor de pluk en de behandeling doet de brouwerij beroep op Geert Claerbout, zelf hopkweker en verwerker in de Poperingse regio.


PALM Hopper Limited Edition gebrouwen met Hallertau Mittelfrüh

Hallertau Mittelfrüh is een zeer populaire variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Door zijn ziektegevoeligheid is de variëteit lange tijd in de vergetelheid geraakt, maar de techniek van virusvrije planten maakt dat deze variëteit aan een echte comeback is begonnen. Het heeft de brouwers tot een eerste creatie geïnspireerd: de PALM \'Hopper\'. Omdat de brouwers zo aangenaam door het aroma verrast waren hebben ze binnen het brouwproces de hop drie maal toegevoegd : een eerste keer bij het begin van het koken, een tweede \'late hopping\' op het einde van het kookproces en een laatste keer als \'dry hopping\' op het einde van de hoofdgisting. PALM, dé Speciale Belge, diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn karameltoets en fruitigheid vandaan. De PALM Hopper is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6%. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen hebben onze brouwers gekozen voor een hergisting in de fles. De rijkelijke hopdosering zorgt voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid en een schitterende schuimkraag. Van deze PALM Hopper Limited Edition zijn 7.000 flessen 37,5 cl onder kurk gebotteld


Dobbel PALM sinds 1947

Naar aloude traditie, sinds 1947, zetten de brouwers - voor het eindejaar - hun beste beentje voor. Men verhoogt de ingrediënten van PALM. Dobbel Palm heeft meer van al het goede van PALM: meer karamelsmaken en honingachtige malsheid uit de unieke amberkleurige mouten en meer banaan fruitigheid. Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, type Speciale Belge , met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 6 % hét ideale degustatiebier voor de koude avonden.


Viki Geunes adviseert passionele bierbrouwer

Op vraag van PALM Breweries verleent Patron Cuisinier Viki Geunes, van Restaurant \'t Zilte (**), omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan de productinnovatie en productontwikkeling van PALM Breweries. Het eerste testproject dat door Viki Geunes mee ontwikkeld werd, betreft een variant op een Rodenbach bier dat traditioneel twee jaar lang op 150 jaar oude, grote eiken foeders rijpt. De chef laat dat bier gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Na deze maceratie van zes maanden op eik hergist het bier in de fles. Het resultaat daarvan is de Rodenbach Caractère Rouge, een uitzonderlijke Rodenbach met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7°. Er werden in eerste instantie 1000 flessen van 75 cl gebrouwen waarvan Viki Geunes een aantal gebruikt om in nieuwe gerechten te verwerken. Hij laat het eigenzinnige bier net als een aantal andere unieke biervariëteiten in het restaurant schenken.

Zelfde waarden

\'Toen ik gevraagd werd om bepaalde nieuwe bierprojecten van Palm Breweries qua smaakvorming te ondersteunen, heb ik geen moment getwijfeld,\' licht Viki Geunes zijn engagement toe. \'De bieren van deze brouwerij smaken authentiek en zuiver. Ze worden daarenboven met respect voor authentieke brouwtradities gebrouwen. Ik begreep na het eerste contact dat de brouwerij gedreven door passie en expertise met nieuwe biertypes of varianten wil innoveren. Het is immers een brouwerij die focust op een eigen identiteit en niet op massaproductie, ze tonen daarmee hun interesse in terroir en lokale eigenheid. Samen met de kunst van het bierbrouwen maken duurzaamheidprincipes deel uit van hun familiaal erfgoed. Al die waarden zijn ook in mijn restaurantaanpak bijzonder belangrijk. Je kan maar aan zo\'n project meewerken wanneer de visie op smaakvorming een zelfde basis heeft.\'

Einde persbericht

Brouwerij RODENBACH verwent bierliefhebbers met 2 Limited Editions: RODENBACH Caractère Rouge en RODENBACH Vintage 2009

geplaatst op 21-09-11

PERSBERICHT VOOR ONMIDDELLIJKE UITGAVE
Roeselare, 12 september 2011


Brouwerij RODENBACH verwent bierliefhebbers met twee Limited Editions:
RODENBACH Caractère Rouge en RODENBACH Vintage 2009

Naast de RODENBACH VINTAGE die dit jaar reeds voor de derde maal wordt geïntroduceerd ontwikkelde de Roeselaarse Brouwerij, in samenwerking met topkok Viki Geunes, 900 unieke flessen RODENBACH Caractère Rouge. Op vraag van PALM Breweries verleent Viki Geunes, omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan de productinnovatie en productontwikkeling van PALM Breweries.

RODENBACH Caractère Rouge: complex, rijk geschakeerd bier

Een eerste testproject dat door Viki Geunes mee ontwikkeld werd, betreft een variant op RODENBACH bier dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders rijpt. De brouwers laten het bier gedurende zes maanden verder macereren met verse krieken, frambozen en veenbessen. Na deze maceratie op eik, hergist het bier in de fles. Het resultaat is de RODENBACH Caractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7°. Dit brouwsel is meer dan uniek en tevens heel exclusief want er werden maar 900 flessen van 75 cl gebotteld. Geunes laat dit eigenzinnige bier, net als een aantal andere unieke biervariëteiten, in zijn restaurant \'t Zilte, in het Antwerpse MAS, schenken.

Over de RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: \'Ik heb veel geleerd van brouwerij-eigenaar Jan Toye en Rudi Ghequire, de brouwmeester van RODENBACH. Rudi was blijkbaar tevreden over mijn smaakaanwijzingen. We mogen samen trots zijn op de resultaten. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit. De RODENBACH Caractère Rouge heeft een subtiele fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. Daaronder vind je parfum van viooltjes en tegelijk hints van leder en lichte tabak. Kortom, het is een bier met een vineus aroma. Op het palet proef je eerste prikkelende, scherpe zuren. Die smaakaanzet wordt al snel gecounterd door aangename restzoetheid en een fijne droogheid afkomstig van de veenbessen. Zij geven het bier ook een lange, zuivere en daardoor bijzonder aangename afdronk. De drie gebruikte fruitsoorten hebben hun effect dus duidelijk niet gemist. Wanneer ik deze RODENBACH proef moet ik even denken aan een frisse bourgogne wijn. Daar heeft het delicate fruit met zijn grote expressiekracht en de houtopvoeding natuurlijk wel iets mee te maken.\'

RODENBACH Vintage 2009 - Limited Edition

RODENBACH brengt in september de \'RODENBACH Vintage 2009 Limited Edition\' op de markt. Deze RODENBACH Vintage 2009 met een alcoholvolume van 7% is het unieke resultaat van de creativiteit van de passionele RODENBACH brouwers. Dit uitzonderlijk VLAAMS ROOD BRUIN bier van gemengde gisting dankt haar uniek karakter aan de rijping op handgemaakte eikenhouten foeders, waarvan sommige ouder dan 150 jaar zijn.

\'Deze exclusieve RODENBACH Vintage 2009 heeft gedurende ruim twee jaar op foeder nummer 145 gerijpt; dit resulteert in een superieure RODENBACH met roodkoperen gloed. De smaak is complex en vol, tevens pittig en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik. \' zegt Peter Buelens, woordvoerder voor RODENBACH. \'In het aroma vindt men toetsen van karamel, groene appeltjes vermengd met eikenhout terug. De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans.\'

In totaal werden er 37.000 flessen van 75 cl onder kurk gebotteld. Eén vierde er van wordt naar de USA geëxporteerd. RODENBACH Vintage 2007 werd op de World Beer Cup 2010 met een zilveren medaille gelauwerd.

Brouwerij RODENBACH verwent bierliefhebbers met twee Limited Editions:

geplaatst op 21-09-11

RODENBACH Caractère Rouge en RODENBACH Vintage 2009

Naast de RODENBACH VINTAGE die dit jaar reeds voor de derde maal wordt geïntroduceerd ontwikkelde de Roeselaarse Brouwerij, in samenwerking met topkok Viki Geunes, 900 unieke flessen RODENBACH Caractère Rouge. Op vraag van PALM Breweries verleent Viki Geunes, omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan de productinnovatie en productontwikkeling van PALM Breweries.

RODENBACH Caractère Rouge: complex, rijk geschakeerd bier

Een eerste testproject dat door Viki Geunes mee ontwikkeld werd, betreft een variant op RODENBACH bier dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders rijpt. De brouwers laten het bier gedurende zes maanden verder macereren met verse krieken, frambozen en veenbessen. Na deze maceratie op eik, hergist het bier in de fles. Het resultaat is de RODENBACH Caractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7°. Dit brouwsel is meer dan uniek en tevens heel exclusief want er werden maar 900 flessen van 75 cl gebotteld. Geunes laat dit eigenzinnige bier, net als een aantal andere unieke biervariëteiten, in zijn restaurant ?t Zilte, in het Antwerpse MAS, schenken.

Over de RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: ?Ik heb veel geleerd van brouwerij-eigenaar Jan Toye en Rudi Ghequire, de brouwmeester van RODENBACH. Rudi was blijkbaar tevreden over mijn smaakaanwijzingen. We mogen samen trots zijn op de resultaten. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit. De RODENBACH Caractère Rouge heeft een subtiele fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. Daaronder vind je parfum van viooltjes en tegelijk hints van leder en lichte tabak. Kortom, het is een bier met een vineus aroma. Op het palet proef je eerste prikkelende, scherpe zuren. Die smaakaanzet wordt al snel gecounterd door aangename restzoetheid en een fijne droogheid afkomstig van de veenbessen. Zij geven het bier ook een lange, zuivere en daardoor bijzonder aangename afdronk. De drie gebruikte fruitsoorten hebben hun effect dus duidelijk niet gemist. Wanneer ik deze RODENBACH proef moet ik even denken aan een frisse bourgogne wijn. Daar heeft het delicate fruit met zijn grote expressiekracht en de houtopvoeding natuurlijk wel iets mee te maken.?

RODENBACH Vintage 2009 - Limited Edition

RODENBACH brengt in september de ?RODENBACH Vintage 2009 Limited Edition? op de markt. Deze ?RODENBACH Vintage 2009? met een alcoholvolume van 7% is het unieke resultaat van de creativiteit van de passionele RODENBACH brouwers. Dit uitzonderlijk VLAAMS ROOD BRUIN bier van gemengde gisting dankt haar uniek karakter aan de rijping op handgemaakte eikenhouten foeders, waarvan sommige ouder dan 150 jaar zijn.

?Deze exclusieve ?RODENBACH Vintage 2009? heeft gedurende ruim twee jaar op foeder nummer 145 gerijpt; dit resulteert in een superieure RODENBACH met roodkoperen gloed. De smaak is complex en vol, tevens pittig en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik. zegt Peter Buelens, woordvoerder voor RODENBACH. ?In het aroma vindt men toetsen van karamel, groene appeltjes vermengd met eikenhout terug. De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans.?

In totaal werden er 37.000 flessen van 75 cl onder kurk gebotteld. Eén vierde er van wordt naar de USA geëxporteerd. ?RODENBACH Vintage 2007? werd op de World Beer Cup 2010 met een zilveren medaille gelauwerd.

Voetbalclub BEERSCHOT kiest voor PALM

geplaatst op 22-06-11

PERSMEDEDELING voor onmiddellijke uitgave.
Steenhuffel - Antwerpen, Kiel, 22 juni 2011


Voetbalclub BEERSCHOT kiest voor PALM

Dat Voetbalclub Beerschot het over een andere boeg gooit is meer dan duidelijk. Voorzitter Patrick Vanoppen kiest resoluut voor verandering op het Kiel: sportief, organisatorisch en nu ook met PALM ! De club kiest namelijk voor een partnership met PALM Breweries, Vanoppen bereikte een akkoord voor de volgende zes jaar.
?PALM is the best Beer-schot ? aldus de voorzitter. Het nieuwe bestuur wil dat de supporters terug centraal staan, binnen deze klantgerichte strategie hoort ook een nieuwe brouwer. ? Vanaf de eerste gesprekken voelden we ons perfect bij de directe aanpak en de daadkracht van PALM, wanneer men mekaar goed aanvoelt en er op anticipeert zit het goed, op die manier kan men tot een degelijk partnership op langere termijn komen. Een samenwerking met Beerschot moet een win-win overeenkomst zijn. Het is, samen met de brouwerij, onze intentie de naamsbekendheid van en de sympathie voor PALM mee te verhogen,? Naast PALM zullen op het Kiel straks ook de andere bieren van PALM Breweries, zoals ESTAMINET Premium Pils, die onlangs de gouden medaille op de ?Brewing Industry International Awards 2011? in London wegkaapte, maar ook RODENBACH en de abdijbieren van Steenbrugge worden geschonken.

Einde persbericht

PALM PARKIES maakt zich op voor meer dan 500.000 bezoekers

geplaatst op 15-06-11

PALM PARKIES maakt zich op voor meer dan 500.000 bezoekers

PALM PARKIES programmeert vanaf 4 juli in 21 steden en gemeenten, 16 in België en 5 in Nederland, gedurende 7 weken zo een 150 festivalconcerten. Het wordt een veelbelovende affiche met ondermeer Eva De Roovere, Tom Dice, Paul Michiels, Thé Lau, Brahim Live, Udo, De Kast en Hans Dulfer Dance Band? PALM PARKIES ontstond lokaal in 1991 en groeide, op vandaag, uit tot hét grootste ?dichtbij? festival van Vlaanderen/Nederland! De groene locaties staan garant voor gezelligheid en kwaliteit. De festivals zijn uniek in hun soort omdat ze 7 weken lang, tijdens de week, buiten de concurrentie van de weekendevenementen, worden georganiseerd.

Veranderende consument doet de biermarkt verschuiven !
De aankoop en de consumptie van bieren verschuift voor een stuk van de traditionele horeca en winkelkanaal naar een derde pijler: evenementen. Sinds 2005 is PALM Breweries trouwe partner van deze gratis concerten die haar naam dragen. PALM slaagt er met PALM PARKIES in om zich, in een krimpende markt actueel, eigentijds én geloofwaardig te positioneren.

PALM onlosmakelijk verbonden met PARKIES
Met om en bij de 100 miljoen PALM consumpties, in België en Nederland, per jaar zit PALM bij de meest verkochte speciaal bieren! PALM is tevreden naamsponsor van dit festival te kunnen zijn. Peter Buelens PR & Events Manager van PALM Breweries: ?Het partnership tussen de organisatie, vzw Divers en PALM is een duidelijke win-win samenwerking. De waarden van beide merken sluiten naadloos op mekaar aan en de positionering van beide is in perfecte harmonie. Samen met de organisatoren brengen we een sfeervol vakantiegevoel naar meer dan 500.000 consumenten, naast het artistiek luik laten we binnen de leefwereld van de consument PALM ontdekken en beleven. PALM & PALM PARKIES, the perfect Match.?

Alle info vind je via www.palmparkies.net en nu ook via facebook - twitter en You Tube

PALM pakt, op Brussel Jazz Marathon, uit met innoverende \'smartphone applicatie\'

geplaatst op 23-05-11

PALM pakt, op Brussels Jazz Marathon, uit met innoverende ?smartphone applicatie?

PALM Breweries is sinds 2007 sponsor van Brussels Jazz Marathon. PALM herbevestigde, voor minstens drie jaar, de samenwerking met de organisator van dit jazzfestival van wereldniveau.
In samenwerking met Brussels Jazz Marathon lanceert PALM de zeer vernieuwende ?BJM smartphone applicatie?.

De ?BJM smartphone applicatie? bundelt al het nieuws over het festival. Dé manier om alle info, zoals programma, timings, locaties, routes, artiesten, ... die men gedurende dit jazzy weekend nodig heeft, handig te kunnen lezen op het eigen toestel. Meer nog: men kan het eigen voorkeursprogramma samenstellen en gewaarschuwd worden wanneer persoonlijk gekozen concerten zullen starten.
Via de website: www.brusselsjazzmarathon.be wordt de applicatie gratis gedownload.
Als partner van de Brussels Jazz Marathon innoveert PALM mee, meer nog de gebruikers er van worden op een gratis PALM getrakteerd! Dankzij deze applicatie kan men een digitale voucher voor een GRATIS PALM downloaden! Peter Buelens, Public Relations & Events manager van PALM verduidelijkt: ?Wanneer je de BJM applicatie hebt gedownload neem je, tijdens de Brussels Jazz Marathon, een foto van jezelf. Deze wordt dan automatisch gepost op jouw facebookpagina, waarna je meteen ook een elektronische voucher toegestuurd krijgt op je smartphone. Inderdaad in enkele kliks is de GRATIS PALM binnen! Deze voucher kan dan gevalideerd worden in één van de PALM Horeca Hotspots. De exacte locatie van de 6 Hotspots is duidelijk terug te vinden in de BJM-folder. Bezit je nog geen smartphone en heb je toch zin in een frisse PALM? Mis dan de PALM Happy Hours niet! Onderweg zal je zeker en vast één van deelnemende cafés tegenkomen waar je op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei tussen 23u en 24u van een PALM Happy Hour kan genieten!

Basisinfo Brussels Jazz Marathon 2011:

- 27, 28 en 29 mei:
- Brussel Centrum
- 16de editie
- 200 gratis live concerten
- Modern Jazz, Traditional Jazz, Blues/Rock, Funk/World Jazz, Latino
- 700 muzikanten / artiesten
- Openluchtpodia: Grote Markt, Zavel, Sint-Katelijneplein, Fernand Cocqplein
- 40-tal podia in horeca en clubs
- www.brusselsjazzmarathon.be

Maar er is meer! Ontvang 1 GRATIS PALM dankzij de BJM smartphone applicatie...


Einde persbericht

PALM SAUVIN de innovatie van de PALM-brouwers voor de komende zomer!

geplaatst op 16-05-11

Raamsdonksveer (NL), 16 mei 2011
Steenhuffel (B),

PALM SAUVIN de innovatie van de PALM-brouwers voor de komende zomer !

PALM introduceert vanaf 15 mei, in een aantal geselecteerde Nederlandse horecazaken, PALM SAUVIN. Van deze nieuwe PALM-variant wordt een gelimiteerde hoeveelheid gebrouwen en is enkel op fust beschikbaar. Consumenten konden de naam, via cocreatie op de sociale netwerksite Facebook, mee bepalen. Uiteindelijk haalde Dennis Knelissen het met PALM SAUVIN.
PALM SAUVIN is een bier van hoge gisting, is licht amberkleurig en wordt gebrouwen met de befaamde PALM mouten en karaktervolle PALM gist. Het gebruik van de unieke hopvariëteit ?Nelson Sauvin? geeft deze PALM fijne aroma?s van kruisbes, grapefruit en toetsen van ?Sauvignon Blanc?.

Brouwerij PALM is er van overtuigd dat PALM SAUVIN vernieuwing brengt binnen het bestaande bieraanbod. De meester-brouwer is er in geslaagd een bier van hoge gisting met een relatief laag alcoholvolume van 4,6 % vol/alc te brouwen dat toch rijk is aan aroma?s. Het is innovatief omwille van het verfrissende, dorstlessende karakter dat perfect past in een zomerse beleving. PALM SAUVIN is volledig complementair aan het bestaande PALM gamma.


Einde persbericht

Rodenbach gaat voor een Europese erkenning

geplaatst op 29-04-11

PERSMEDEDELING onder EMBARGO 29/04/2011 ? 15u

Roeselare 29 april 2011

RODENBACH gaat voor een Europese erkenning
In 2005 kregen RODENBACH en RODENBACH Grand Cru een Vlaamse erkenning als streekproduct. Vandaag kiest RODENBACH, samen met de erkende brouwers van Vlaams rood-bruin bier (RODENBACH ? VERHAEGE ? BAVIK ? BOCKOR), ervoor om ook voor een Europese erkenning (BGA) te gaan. Het Europese dossier werd op 29 april, in aanwezigheid van minster president Kris Peeters, in de brouwerij van RODENBACH, officieel ingediend. Het indienen van zulk Europees dossier is elke keer een krachttoer. Onder impuls van Jan Toye, gedelegeerd bestuurder van PALM Breweries, eigenaar van brouwerij RODENBACH, werd een producentenvereniging opgericht en het Europese Vlaamse roodbruine bier- dossier voorbereid. VLAM-Steunpunt Streekproducten heeft de brouwers begeleid om dit Europese dossier samen te stellen. Het Departement Landbouw en Visserij zorgt voor de verdere afhandeling op Belgische niveau, nadien volgt via het Kabinet Peeters een indiening bij Europa.

BESCHERMDE GEOGRAFISCHE AANDUIDING - BGA
Het grote voordeel van een Europees label is dat het erkenning en bescherming biedt aan de producent. De bescherming bestaat erin dat de producent een intellectueel eigendomsrecht verwerft over zijn product. De erkenning biedt ook commerciële voordelen. Ook de consument heeft voordelen bij Europees beschermde producten. Men krijgt namelijk de garantie van kwaliteit en oorsprong.

VLAAMS ROOD-BRUIN BIER
Het Vlaams rood-bruin bier komt in aanmerking voor dit Europese label van de Beschermde Geografische aanduiding (BGA). De Vlaamse rood-bruine bieren zijn bieren van gemengde gisting die rijpen in rechtopstaande eiken houten vaten, foeders genoemd. Ze hebben door het gebruik van gekleurde gerstmouten een roodbruine kleur. De ?gemengde? hoofdgisting en de 2 jaar durende rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven haar een zacht-zure smaak en complexe fruitigheid net als wijn.

RODENBACH doorloopt twee gistingfasen vooraleer het zijn zacht-zure smaak verkrijgt. De eerste gistingsfase is uniek, omdat hoge gisten er samenleven met melkzuurflora: de zogenaamd gemengde gisting. Maar pas na het rijpen in de eikenhouten foeders verkrijgt RODENBACH het fruitige boeket dat geen enkel bier benadert. De foeders zijn cruciaal in het proces. De kuiper van de brouwerij vervaardigt elk vat nog precies zoals in 1821. Geen wonder dat de selectie van het hout een even zorgvuldig uitgevoerde taak is als alle andere die bij het brouwproces komen kijken. Enkel het mooiste hout zonder knoest of kwast komt ervoor in aanmerking. Er komt geen spijker of schroef aan te pas. Om de kuip waterdicht of beter: bierdicht te maken, stopt de kuiper riet tussen de duigen. Enkel de vastgeklonken ijzeren vatringen houden het vat bij elkaar.

RODENBACH - RODENBACH GRAND CRU ? RODENBACH VINTAGE
RODENBACH (Alc. 5,2% Vol.) is een blend van 3/4 jong en 1/4 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. Michael Jackson, de internationale autoriteit als het om bier gaat, kende RODENBACH de eretitel toe van ?het meest verfrissende bier ter wereld?.
RODENBACH Grand Cru (Alc. 6% Vol.) is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. De grotere hoeveelheid aan oud op eik gerijpt bier draagt bij tot de complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als een Grand Cru wijn.
RODENBACH Vintage (Alc. 7% Vol.) is het unieke resultaat van de creativiteit van de passionele RODENBACH brouwers. Deze exclusieve RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder. Het resulteert in een superieure RODENBACH Grand Cru met een zacht-zure smaak en complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als een Grand Cru wijn. Het wordt enkel in flessen van 75 cl onder kurk gebotteld.

Met dit nieuwe dossier hoopt het VLAM-Steunpunt Streekproducten nog meer de aandacht te vestigen op ons Vlaams gastronomische erfgoed. De variatie aan traditionele streekbieren is groot maar nog veel te weinig bekend en bemind.

Einde persbericht - Productfoto?s RODENBACH via www.palmbreweries.com -> professioneel

Amerikaans Ambassadeur, Howard Gutman, op bezoek bij PALM te Steenhuffel

geplaatst op 07-04-11

Amerikaans Ambassadeur, Howard Gutman, op bezoek bij PALM te Steenhuffel

Howard Gutman, de Amerikaanse Ambassadeur die de US in Brussel vertegenwoordigt, vereerde PALM met een bezoek aan de Steenhuffelse brouwerij. Gedelegeerd Bestuurder, Jan Toye, verwelkomde de heer Gutman op woensdagnamiddag.
Tijdens zijn verwelkoming benadrukte Jan Toye het belang van de Amerikaanse exportmarkt voor PALM Breweries. In 2006 werd door PALM Breweries vanuit haar strategische reflectie de structurele aanpak van export aangekondigd. In de USA is PALM nu fors doorgebroken zodat deze markt voor de brouwerij, na thuismarkt Benelux, het grootste afzetgebied is geworden. In 2007 opteerde PALM Breweries om met Latis te gaan samenwerken. Deze Amerikaanse importeur bouwt met een krachtige sales- en marketingorganisatie de rijke merkenportfolio van PALM Breweries uit. Naast PALM worden ook de andere bieren van de groep: RODENBACH, STEENBRUGGE, ESTAMINET en Frank BOON (joint venture 50/50: Brouwerij BOON & PALM Breweries) gedistribueerd. Na drie jaar is men er in geslaagd reeds een solide basis van kwalitatieve verkoopspunten uit te bouwen: in een 1000-tal Amerikaanse horecazaken wordt PALM van het vat verkocht, in 1.500 ?liquor stores? of supermarkten staat PALM in de rekken.
Na het brouwerijbezoek volgde een bezoek aan het kasteeldomein Diepensteyn waar ook de stoeterij van de vermaarde Belgische Trekpaarden is gehuisvest. Sinds 1980 verscheen het trekpaard als logo op het PALM etiket. Het trekpaard symboliseert de Brabantse herkomst van PALM, het verduidelijkt dat door traditie en selectie het beste uit de natuur wordt gehaald. Het bezoek werd afgesloten met een uitgebreide proeverij van de bieren van de PALM groep.

ESTAMINET PREMIUM PILS kaapt een gouden medaille weg bij de \'Brewing Industry Awards 2011\' competitie.

geplaatst op 23-02-11

PERSMEDEDELING voor onmiddellijke uitgave.

Steenhuffel (B), 23 februari 2011


ESTAMINET PREMIUM PILS kaapt een gouden medaille weg bij de
Brewing Industry International Awards 2011 competitie


Dit jaar werden er 796 bieren voor de Brewing Industry International Awards 2011 competitie, die in Engeland plaats vond, ingeschreven. Een gerenommeerde jury, bestaande uit vakmensen uit de brouwwereld, gaven ESTAMINET Premium Pils de hoogste quotering in de categorie Lager. Deze gouden medaille, die binnen de bierwereld als een Oscar wordt beschouwd, is een belangrijke erkenning en overwinning voor PALM Breweries ! De awards en medailles zullen, tijdens het gala-evenement, op 12 april in de prestigieuze Guildhall in London worden uitgereikt.
ESTAMINET dankt zijn premiumkwaliteit (5,2 % vol/alc) aan de selectie van de beste natuurlijke ingrediënten: zacht water, 100% hoogwaardige zomergerst, een aparte gist en de zeer edele Saaz-hop. De trage en traditionele lage gisting, een brouwproces volgens een origineel recept en een rijping van zes volle weken maken van ESTAMINET een echte Belgische Premium Pils.


Einde persbericht

Packshots via www.palmbreweries.com -> professioneel -> foto\'s

Jean Blaute en Ray Cokes houden hun nieuwe bier Tournée Générale Tripel Hop, gebrouwen door de brouwers van PALM uit Steenhuffel, boven de doopvont.

geplaatst op 13-01-11

PERSMEDEDELING voor onmiddellijke uitgave.

Steenhuffel (B), 13 januari 2011

Jean Blaute en Ray Cokes houden hun nieuwe bier Tournée Générale Tripel Hop, gebrouwen door de brouwers van Palm uit Steenhuffel, boven de doopvont.

Op 19 januari start op televisiekanaal één de tweede reeks van het programma over bier: Tournée Générale. Voor het brouwen en ontwikkelen van het nieuwe Tournée Générale bier gingen Jean Blaute en Ray Cokes te rade bij de brouwers van PALM in Steenhuffel. Het resultaat is de Tournée Générale Tripel Hop, het is een schitterend blond bier van hoge gisting met een alcoholvolume van 7,5 vol. % alc.. Het bier is hergist op fles.

Tournée Générale Tripel Hop is een zeer hoppig bier met voldoende evenwicht tussen bitter en zoet én met een frisse fruitig- en kruidigheid. Specifiek aan deze Tournée Générale is zijn tripel hopping.

Peter Buelens, public relations van PALM verduidelijkt: ?Eerst ondergaat het, vroeg in het productieproces in de brouwketel, een ?early hopping? met de hopsoort Magnum. Die zorgt vooral voor een basisbitterheid in de smaak. Vervolgens wordt er een tweede keer met Amerikaanse Amarillo gehopt. De keuze van deze hopsoort in combinatie met de techniek, namelijk een ?late hopping?, in de whirlpool net vóór de koeling en gisting, zorgen voor de typische citrus flavour. Ten slotte wordt een ?dry hopping? met Cascade hop uitgevoerd. Hierbij wordt, tijdens de lagering, nog eens hop toegevoegd maar die wordt niet meegekookt. Door die ?dry hopping ? verkrijgt men, naast een uitgesproken hoppige smaak en geur, nog een extra subtiel citrus- en pompelmoes aroma.?

De hergisting op een 75cl fles zorgt voor een verdere verfijning en een goede bewaarbaarheid van dit delicate bier.

Het bier zal bij de gespecialiseerde bierhandel en de supermarkten van Delhaize te koop zijn.

Einde persbericht

DOBBEL PALM 2010

geplaatst op 16-11-10

Steenhuffel (B), 16 november 2010

DOBBEL PALM, sinds 1947 dé klassieker onder de eindejaarsbieren, op de markt


PALM Breweries maakt er een erezaak van om op het einde van het jaar hét feestbier Dobbel PALM aan te bieden!
Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde in 1947 Dobbel PALM, het was bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. ?Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de eindejaarsperiode op de markt bleef brengen. Zijn opvolger, Jan Toye, zet deze mooie traditie verder? zegt Peter Buelens pr-manager van PALM Breweries. Het populaire eindejaarsbier Dobbel PALM, waar elke bierliefhebber naar uit ziet, is nu ook naast de klassieke flesjes en vaten in magnumflessen van anderhalve liter beschikbaar!
?Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, type Speciale Belge , met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 6 % hét ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen? aldus Buelens.

DE AMBERMOUTEN VAN PALM: De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de specifieke smaak aan geeft. De mouten gebruikt voor het brouwen van Dobbel PALM hebben een diepere bruinkleuring ondergaan.
DE PALM-GISTEN: Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft PALM Breweries een rijke collectie van verschillende giststammen aangelegd die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die nadrukkelijk een banaanfruitigheid geven.

Einde persbericht


Productshots van Dobbel PALM downloaden via www.palmbreweries.com > professioneel > foto?s > Dobbel PALM

STEENBRUGGE Abdij Bock innoveert met \'Gruut\'

geplaatst op 01-10-10

PERSMEDEDELING


Raamsdonksveer (NL), 1 oktober 2010


STEENBRUGGE Abdij Bock innoveert met ?Gruut?.

In 1084 stichtte Arnoldus van Tiegem de Sint Pietersabdij. De legende vertelt dat Arnoldus bier brouwde en er zieken mee genas. Daardoor werd niet alleen zijn bier gegeerd, hijzelf zou later heilig worden verklaard en worden uitgeroepen als de patroonheilige van de Belgische brouwers. In 2003 machtigde de prior van de Sint-Pietersabdij - PALM Breweries - om het Abdijbier STEENBRUGGE te brouwen. Hij droeg de Belgische familiale brouwerij op de erfenis van Sint-Arnoldus zorgvuldig voor het nageslacht te bewaren. Naast de vier bestaande variëteiten: Wit, Blond, Bruin en Tripel voegt de brouwerij nu het seizoensbier STEENBRUGGE Abdij Bock aan het assortiment toe.

Het geheim van het Abdijbier van STEENBRUGGE is het eigen kruidenmengsel \"Gruut\". \"Gruut\" verleent dit bier zijn zalige smaak. Elke stad had vroeger een bier met een eigen karakter. In Brugge werd dat karakter bepaald door een kruidenmengsel dat de brouwers verplicht dienden aan te kopen bij het kruidenhuis van de stad, \"Gruuthuse\" genaamd. De brouwers selecteerden voor de STEENBRUGGE Abdij Bock speciale mouten, het geeft dit bockbier van hoge gisting, wat verrijkt is met het zo specifieke kruidenmengsel gruut, een mooie rijke smaak. Dit bier met een alcoholvolume percentage van 6,5% is volmondig met een zoete afdronk, het is verkrijgbaar in fusten van 20-liter.

STEENBRUGGE draagt het ?Erkend Belgisch Abdijbier? label

www.palmbreweries.com
www.palmbier.nl

PALM wil van de Nederlanders Bourgondiërs maken!

geplaatst op 28-09-10

PERSMEDEDELING


Raamsdonksveer (NL), 28 september 2010

PALM wil van de Nederlanders Bourgondiërs maken!

Onder het thema ?Word ook Bourgondiër? lanceert de Belgische familiale brouwerij PALM, voor de Nederlandse markt, een opmerkelijke reclamecampagne. De twee Belgische stand-up comedians, Henk Rijckaert en Bert Gabriëls, bekend van het succesvolle tv-programma op VRT: ?Zonde van de zendtijd? gaan de uitdaging aan de Nederlanders, dankzij PALM, Bourgondischer te maken.

Om het Belgisch karakter en de beleving rond PALM extra kracht bij te zetten werd met het nieuwe reclamebureau Stamenkovits Stibbe Stalenhoef Schreuder & Orchestra een reeks van tv-spots geproduceerd die vanaf 1 oktober op de Nederlandse buis te zien zijn.

In het concept worden de twee Belgen door PALM op pad gestuurd om de Nederlanders, meestal in specifieke Nederlandse situaties, het Bourgondische leven bij te brengen. Teneinde een dynamische en afwisselende campagne te realiseren, passend bij de subtiele humor van de hoofdactoren, werden een aantal straatscènes geschoten rond hetzelfde thema. De spots kennen eenzelfde beginscene (10?) en schakelen dan over naar de Nederlandse situaties en locaties (20?). Beoogd wordt de Belgische authenticiteit, de toegankelijke kwaliteit en vooral de Bourgondische inborst te onderstrepen.

Naast de lancering van de campagne op tv, zal deze verder stevig online (via het social network ?Hyves?), en via specifieke promotionele materialen in horeca en retail, worden ondersteund.

PALM werd vanaf 1989 op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Reeds na drie jaar werd PALM marktleider in het segment van de speciale bieren. Vandaag is PALM nog altijd veruit het meest verkochte speciaalbier.


www.palmbreweries.com
www.palmbier.nl

Bent u ook benieuwd? Ontdek hier reeds een preview via de youtube-link:

http://www.youtube.com/watch?v=JdK9AK9K1H4

http://www.youtube.com/watch?v=P_o6NAPtoNI

http://www.youtube.com/watch?v=dr8ZzW-GUOw

\"RODENBACH Vintage 2008 - Limited Edition\" en \"BRUGGE Kaas gerijpt in RODENBACH\" aan de pers voorgesteld.

geplaatst op 02-09-10

PERSMEDEDELING VOOR ONMIDDELLIJKE UITGAVE


Roeselare, 2 september 2010


?RODENBACH Vintage 2008 - Limited edition?


RODENBACH verwent bierliefhebbers met ?RODENBACH VINTAGE 2008?


RODENBACH brengt ?RODENBACH Vintage 2008 Limited edition? op de markt. Deze ?RODENBACH Vintage 2008? met een alcoholvolume van 7% is het unieke resultaat van de creativiteit van de passionele RODENBACH brouwers. Dit uitzonderlijk VLAAMS ROOD BRUIN bier van gemengde gisting dankt haar uniek karakter aan de rijping op handgemaakte eikenhouten foeders, waarvan sommige ouder dan 150 jaar zijn.

?Deze exclusieve ?RODENBACH Vintage 2008? heeft gedurende ruim twee jaar gerijpt op foeder nummer 96, het resulteert in een superieure RODENBACH Grand Cru met roodkoperen gloed. De smaak is complex en vol, tevens pittig en verfrissend. De appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik doet bij het walsen in de mond denken aan Calvados.? zegt Peter Buelens, woordvoerder voor RODENBACH. In het aroma vindt men toetsen van karamel, groene appeltjes vermengd met eikenhout terug. De zacht-zure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans.

In totaal werden er 32.000 flessen van 75 cl onder kurk gebotteld en 1.000 vaten van 20 liter aangeboden. Een groot deel wordt naar de USA geëxporteerd.

?RODENBACH Vintage 2007? werd op de World Beer Cup 2010 met een zilveren medaille gelauwerd.

Einde persbericht

RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.be
Een Europees ?erkenningdossier? is inmiddels opgestart.


Productfoto?s via www.palmbreweries.com

PALM Breweries NV
Peter Buelens, Public Relations Manager
Steenhuffeldorp 3 ? B- 1840 Steenhuffel
TEL +32 (0)52.31.74.67 FAX +32 (0)52.31.23.44
peter.buelens@palmbreweries.com

PALM Royale voortaan hergist

geplaatst op 17-05-10

PALM Royale voortaan door 'hergisting' nog royaler !


In 2003 lanceerde PALM Breweries, naar aanleiding van de 90ste verjaardag van meester-brouwer Alfred Van Roy, het degustatiebier 'PALM Royale'. Zijn passie voor nadrukkelijke gistingsfruitigheid kreeg in PALM Royale een extreme expressie. Om dit bier nog extra elan en verfijning te geven worden de flesjes PALM Royale 33cl., net zoals dat al gebeurde voor de 75cl. flessen, voortaan hergist. De hergisting zorgt voor een nog fijner gebonden aroma en een verhoogde complexiteit. PALM Royale is een bier van hoge gisting, 7,5 % vol./alc., het uitzicht is koperkleurig, met een fijn wit en wandklevend schuim. Het aroma doet denken aan toetsen van banaan, de smaak is volmondig en met veel \"body\". Lichtzoet door de alcohol is het bier eveneens licht bitter maar tevens fruitig. Bij dit bier hoort uiteraard een mooi glas, een glas op hoge voet dat enerzijds perfect schuimhoudend is en anderzijds het aroma conserveert. Een glas waarin schoonheid en wetenschap verenigd zijn, een recipi

RODENBACH en PALM nemen deel aan de Open Brouwerijen Dag op zondag 25 april

geplaatst op 06-04-10

RODENBACH en PALM nemen deel aan de
Open Brouwerijen Dag
op zondag 25 april

PALM en RODENBACH maken er een erezaak van om eens per jaar, op zondag, de deuren voor het grote publiek te openen.
\"Met onze deelname aan de Open Brouwerijen Dag op zondag 25 april, hebben de consumenten de kans om met alle zintuigen het brouwproces van deze twee monumenten uit het Belgische bierlandschap te ontdekken\" zegt Peter Buelens, public relations manager van PALM Breweries. \"E

Rodenbachfonds kiest voor Canvas collectie/ la collection RTBF

geplaatst op 02-03-10

RODENBACH FONDS kiest voor de CANVASCOLLECTIE / la COLLECTION RTBF

Het RODENBACH FONDS ondertekent partnership met de CANVASCOLLECTIE / la COLLECTION RTBF 2010.

Er wordt wel eens beweerd dat \"Karakter Rijpt met de Tijd\". Voor RODENBACH gaat deze wijsheid alleszins op. Sinds 1821 wordt RODENBACH met passie gebrouwen volgens een methode die tijd vergt. Net zoals bij wijn, ontwikkelt RODENBACH zijn uniek karakter en niet te evenaren smaakpalet door het rijpingsproces op eiken vaten gedurende twee jaar. In die optiek wil RODENBACH zich engageren om talent te helpen \"rijpen\" en te ontplooien.

RODENBACH heeft het RODENBACH FONDS gecre

PALM Breweries wordt nieuwe naamsponsor van het Natourcriterium te Aalst

geplaatst op 09-02-10

PALM Breweries wordt nieuwe naamsponsor van het PALM Natourcriterium Aalst

Steenhuffel/Aalst, dinsdag 5 mei 2009

PALM Breweries kondigt met grote fierheid aan dat ze als naam- & hoofdsponsor tot het Natourcriterium te Aalst is toegetreden. Op dinsdag 5 mei werd om 13u30 de samenwerkingsovereenkomst tussen Het Koninklijk Wielersportcomit

Trekpaardenwedstrijd op kasteeldomein Diepensteyn van PALM

geplaatst op 09-02-10

Instroomdag Power Horse Competition op pinkstermaandag 1 juni te gast bij PALM,
Trekpaardenwedstrijd op kasteeldomein Diepensteyn


PALM heeft door specifieke initiatieven een strategische impuls aan het Belgische Tekpaard gegeven. Zo organiseerde PALM achtereenvolgens: in 1994 de trekpaardenparade aan de Belgische kust, in 1996 de trekpaardenrally Brussel ? Amsterdam en vanaf 1998 jaarlijks de PALM Challenge Cup die sinds 2001 voortleeft in de Power Horse Competition. De Power Horse Competition (PHC) is een menwedstrijd uitsluitend voor trekpaarden. De wedstrijden zijn een toets voor menners en paarden. Het gaat niet alleen om behendigheid maar ook om snelheid en durf. Dit alles is gegoten in een internationale competitie. Het aantal deelnemende teams uit Belgie, Nederland en Duitsland groeit jaarlijks. Circa 60 teams rijden 7 verschillende wedstrijden in Belgi

KUNST IN HUIS werkt samen met RODENBACH FONDS

geplaatst op 09-02-10

SELECTIE KUNST IN HUIS IN SAMENWERKING MET HET
RODENBACH FONDS


Omdat Kunst In Huis haar uitleencollectie permanent willen actualiseren, wordt ook dit jaar opnieuw een selectie georganiseerd. Deze vindt plaats op vrijdag 28 augustus in Gemeenschapscentrum De Markten te Brussel. Een jury bestaande uit vakspecialisten beoordeelt de werken op basis van hun kwaliteit en actualiteit.

Nieuw voor Kunst In Huis is dat deze selectie georganiseerd wordt in samenwerking met het Rodenbach Fonds. Vanuit het besef dat ?Karakter Rijpt met de Tijd? cre

Update PALM Breweries voorjaar 2009

geplaatst op 09-02-10

?Merkbeleving? staat centraal in de communicatie van PALM Breweries

Voor de strategische merken PALM en RODENBACH wordt 2009 het jaar van ?Brand Activation?.
Het aankoop- en consumptiemoment staat hierbij centraal. Aangezien de bierdrinkende consument een momentgebonden consument is geworden wil PALM Breweries hierop inzetten. Op basis van een positieve testcase in 2008 werd beslist voor beide merken in 2009 een ge

PALM trakteert op het PALM natourcriterium te Aalst

geplaatst op 09-02-10

PALM Breweries trakteert, als nieuwe naamsponsor, met 5.000 PALM-kortingsbonnen en 400 Viptickets voor het PALM Natourcriterium Aalst

Steenhuffel/Aalst, woensdag 22 juli 2009

PALM Breweries kondigt met grote fierheid aan dat ze als naam- & hoofdsponsor tot het Natourcriterium te Aalst is toegetreden.
\"Het PALM Natourcriterium is werkelijk een klassieker in het wielermilieu, met haar 75.000 bezoekers is het het grootste natourcriterium van Europa, het is daarmee niet alleen een sportief evenement maar ook als het ware een echt volksfeest\" zegt Peter Buelens, pr-manager van PALM Breweries.
Het criterium vindt plaats op 27 juli, met name

Jan Hoet maakt de drie laureaten van de RODENBACH FONDS AWARDS bekend

geplaatst op 09-02-10

JAN HOET MAAKT DE DRIE LAUREATEN VAN DE RODENBACH FONDS AWARDS BEKEND

Omdat Kunst In Huis haar uitleencollectie permanent wil actualiseren, werd ook dit jaar een selectie georganiseerd. Deze vond plaats op vrijdag 28 augustus in De Markten te Brussel. Een jury bestaande uit vakspecialisten beoordeelde op basis van kwaliteit en actualiteit 1053 kunstwerken. Nieuw voor Kunst In Huis was dat deze selectie georganiseerd werd in samenwerking met het RODENBACH FONDS. Vanuit het besef dat ?Karakter Rijpt met de Tijd? cre

Bierliefhebbers worden dit najaar extra verwend met Dobbel PALM & RODENBACH Vintage 2007 - Limited edition

geplaatst op 09-02-10

BIERLIEFHEBBERS WORDEN DIT NAJAAR EXTRA VERWEND MET
\'Dobbel PALM\' & \'RODENBACH Vintage 2007 - Limited edition\'

DOBBEL PALM, de klassieker onder de eindejaarsbieren, 62 jaar jong!

PALM Breweries, de grootste familiale en onafhankelijke brouwer van Belgi

Palm in 2010 opnieuw hoofdsponsor beach volleyball circuit

geplaatst op 09-02-10

Palm in 2010 opnieuw hoofdsponsor beach volleyball circuit

Op 8 januari hebben PALM Breweries en Free Time Promotion een handtekening gezet onder een vernieuwd sponsorcontract. Hiermee verbindt Palm Breweries voor het seizoen 2010 opnieuw haar naam aan ?s werelds grootste beach volleybal circuit.
PALM Breweries kijkt reeds terug op en jarenlange samenwerking met het recreatieve Beach Volley circuit in Nederland. Na een paar jaar als preferred partner voorzichtig ?geproefd? te hebben van de sfeer en de impact besloot PALM in 2006 naamsponsor van dit grootse Beach Volley traject ter wereld te worden. Vanaf de eerste stappen in dit ?belevingsevenement? bleek dat zowel PALM als organisator Free Time Promotion dezelfde doelstellingen nastreefden: Een laagdrempelig maar zeer kwalitatief evenement cre