De Master Beers-collectie

Master Beers zijn de unieke collectie Rasbieren van PALM Belgian Craft Brewers, gebrouwen volgens drie verschillende gistingswijzen, afgevuld in een fles van 75 cl met kurk, de meeste met hergisting op fles. In elke fles zit de passie van eeuwenoude familiale brouwkunst. In elk glas een eigen warme kleur en subtiele genoegens voor oog, geur en smaak. Ontdek en beleef het genot dat de brouwer met u wilt delen. Het beste uit de natuur gehaald. Duurzame waarden uit het verleden, van hoge, gemengde, en spontane gisting.

Dobbel PALM

In 1947 lanceerde meesterbrouwer Alfred Van Roy Dobbel PALM als eindejaarsfeestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Dobbel PALM is een amberkleurig bier van hoge gisting met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is het ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen.  

  • Hoge gisting
  • Hergist op fles
  • 5,7 Vol. % Alc. 
PALM Royale

Het ‘ale’ bier gecreëerd voor de 90ste verjaardag van PALM-brouwer Alfred Van Roy. De ultieme expressie van zijn passie voor de nadrukkelijke gistingsfruitigheid van zijn zelf geselecteerde PALM-gisten. Een bier om royaal van te genieten. Het uitzicht is koperkleurig, met rijk wit en wandklevend schuim. Het aroma doet denken aan banaan, de smaak is volmondig, met veel body. Het bier is lichtzoet door de alcohol en eveneens wat bitter en fruitig. Door de hergisting heeft het bier een aangename, droge afdronk.

  • Hoge gisting
  • Hergist op fles
  • 7,5 Vol. % Alc.
  • Koperkleurig 
PALM

Een bitterzoet bier met een zacht, romig mondgevoel en een honingachtig en hoppig aroma. De hergisting op fles zorgt voor een extra droge toets.

  • Hoge gisting
  • Hergist op fles
  • 5,4 Vol. % Alc.
  • Amberkleurig
BRUGGE Tripel

Het van oudsher met het Brugse ‘gruut’ gekruide stadsbier is krachtig en bitterzoet. BRUGGE Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig schuim, dat een Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig. De afdronk is verwarmend, lang en droog.

  • Hoge gisting 
  • Hergist op fles 
  • 8,7 Vol. % Alc.
  • Goudblonde Tripel
STEENBRUGGE Blond

Het abdijbier STEENBRUGGE Blond is een blond bier met een warme, volle smaak en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’.

  • Hoge gisting
  • Hergist op fles
  • 6,5 Vol. % Alc.
STEENBRUGGE Dubbel Bruin

Het abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstig karamel-moutkarakter en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’, met nadruk op kaneel.

  • Hoge gisting
  • Hergist op fles
  • 6,5 Vol. % Alc.
STEENBRUGGE Tripel

Het abdijbier STEENBRUGGE Tripel is een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een geparfumeerde hoptoets, een warme volle smaak en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’.

  • Hoge gisting
  • Hergist op fles
  • 8,7 Vol. % Alc.
STEENBRUGGE Wit-Blanche

Het abdijbier STEENBRUGGE Wit-Blanche is een tarwebier gebrouwen met 40% ongemouten tarwe en 60% mout. Het heeft een verfrissende smaak en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’, met nadruk op koriander en curaçao.

  • Hoge gisting 
  • Hergist op fles 
  • 5,0 Vol. % Alc.
RODENBACH

De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven het een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn. RODENBACH bestaat uit 3/4 jong en 1/4 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. RODENBACH is heel verfrissend en eetlustopwekkend, het perfecte aperitief! 

  • Gemengde gisting
  • Vlaams roodbruin bier
  • 5,2 Vol. % Alc.
RODENBACH Grand Cru

RODENBACH Grand Cru heeft gemiddeld veel langer in de eiken foeders van de Roeselaarse bierkathedraal gelegen en is daardoor een meer uitgesproken versie van deze bierstijl. RODENBACH Grand Cru bestaat uit 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. Het resultaat is een complex bier met veel hout en esters, vineus en met een zeer lange afdronk net als een grand cru wijn.

  • Gemengde gisting
  • Vlaams roodbruin bier 
  • 6 Vol. % Alc.
RODENBACH Vintage

Dit Vlaamse, roodbruine bier van gemengde gisting krijgt zijn unieke karakter door zijn rijping op handgemaakte, eiken vaten (foeders). Dit bier heeft 2 jaar gerijpt op een speciaal genummerd vat (het nummer verandert elk jaar). Zo ontstaat een superieure RODENBACH met een roodkoperen gloed. Zijn smaak is tegelijk complex en rond, maar ook gekruid en verfrissend. Typisch is zijn fruitige, lichtzure  toets van appel, gecombineerd met accenten van karamel, wilde honing en eik. De fruitige, zurige afdronk is lang en goed gebalanceerd.

  • Gemengde gisting
  • Vlaams roodbruin bier 
  • 7 Vol. % Alc.
RODENBACH Caractère Rouge

RODENBACH Caractère Rouge is het resultaat van een 6 maanden durende gistende maceratie met verse vruchten (kersen, frambozen en veenbessen) van een bier dat al 2 jaar gerijpt heeft op eiken vaten. Het bier is vineus, met een complexe, fruitige neus van framboos en kers gecombineerd met toetsen van hout en tabak. De overblijvende suikers zorgen voor een perfecte harmonie tussen de zure, zoete en droge smaken. Dit bier doet denken aan het unieke samenspel van smaak en kracht dat we bij een frisse Bourgogne vinden.

  • Gemengde gisting
  • Vlaams roodbruin bier 
  • 7 Vol. % Alc.
Oude Geuze BOON

Traditionele lambiek is een unieke bierstijl, spontaan gistend en langdurend rijpend op eiken tonnen. Lambiek hergist op fles wordt geuze genoemd. Geuze met een gewogen gemiddeld van 1 jaar op eiken tonnen gerijpte lambiek mag de benaming ‘oude geuze’ dragen, een door Europa beschermde bierstijl. Kenmerkend is de zure malsheid van deze ‘oude geuze’. Het uitzicht is lichtgeel-amber, bekroond met een mooie schuimkraag. Oude Geuze BOON heeft een zeer frisse, meer kruidige dan fruitige neus, met toetsen van citrus, peper, vanille, cederhout. Complexe, evenwichtige smaak met een lange, droge en intense afdronk.

  • Spontane gisting
  • 6,5 Vol. % Alc.
Geuze BOON Mariage Parfait

Geuze BOON Mariage Parfait bestaat voor 95% uit malse lambiek van ten minste 3 jaar oud en voor 5% uit jonge lambiek. Het bier wordt tijdens het bottelen teruggebracht naar zijn gistingstemperatuur, waardoor hergisting optreedt. Vervolgens rijpt het bier aan lage temperatuur gedurende ten minste 6 maanden. Zijn zacht mondgevoel en fruitige smaak harmoniëren perfect met de aroma’s van de eiken foeders waarin deze Geuze Mariage Parfait heeft gerijpt.  Zijn ‘body’ bevat veel vanille, de afdronk is zurig met een accent van kruidnagel, dat met de tijd intenser wordt. 

  • Spontane gisting
  • 8,0% Vol % Alc.
Oude Kriek BOON

Oude Kriek BOON ontstaat door het toevoegen van 400g/l kleine wilde krieken aan 1,5 jaar oude lambiek. Na een gistende maceratie wordt het bier op fles verder hergist. ‘Oude kriek’ is een door Europa beschermde bierstijl. Oude Kriek BOON heeft eerder een rosé en gesluierd uitzicht (door de nagisting) en ook het schuim is lichtroze. Het aroma wordt overheerst door de typische lambiekgeuren (hout, tannine, animale toetsen) aangevuld met een lichte impressie van krieken. Ook in de smaak voert de lambiek de boventoon, de krieken zijn er wel, maar eerder op de achtergrond. Lange, licht bittere afdronk.

  • Fruitbier gemacereerd op 100% oude op eik gerijpte lambiek
  • 6,5 Vol. % Alc.
Framboise BOON

Het onovertroffen frambozenbier van BOON, met fluweelzachte rijpe frambozen (meer dan 300 g/l) die een gistende maceratie ondergaan op jonge op eik gerijpte Lambiek. Een ideaal rosé aperitiefbier, maar eveneens geschikt als begeleidende drank bij fruitdesserten ... Ook de ‘Kir van Brabantse champagne’ genoemd.

  • Spontane gisting
  • Fruitbier gemacereerd op jonge op eik gerijpte lambiek
  • 5 Vol. % Alc.