Brouwerij

PALM

De geschiedenis van brouwerij PALM gaat terug tot 1686. Tegenover de kerk in Steenhuffel, baat Theodoor Cornet, rentmeester van Kasteel Diepensteyn, een herberg uit. Hij brouwt er bier en stookt er jenever voor zijn gasten, ook brouwt hij er een zwaarder ‘Gravenbier’ voor de Heren van Diepensteyn, de Graven van Maldeghem-Steenhuffele. Vanaf 1747 maakt Anne Cornet er een kleine dorpsbrouwerij van hoge gisting van en verkoopt ze ook bieren aan de inwoners van het dorp.

Meer info

Brouwerij

RODENBACH

De Rodenbachs vestigden zich vanuit Andernach am Rhein in het West-Vlaamse Roeselare. Het geslacht Rodenbach kende in zijn rangen veel militairen, dichters, schrijvers, brouwers, ondernemers, maar ook pragmatische revolutionairen en politici.

Meer info

Brouwerij

DE GOUDEN BOOM

DE GOUDEN BOOM is gelegen in de oude binnenstad van het historische Brugge waar een zekere Jan Hugheins bier brouwde sinds 1455. Generaties lang is er afwisselend een brouwerij, dan weer een stokerij. Jules Vanneste koopt het gebouw dat in die tijd nog stokerij ‘t Hamerken huisvest in 1872.

Meer info