Visite de la brasserie

Brasserie De Hoorn a été réinstallée en 2014 sur le site brasseur de Brasserie Palm.

Bezoek Brouwerij Palm & De Hoorn en Stoeterij Diepensteyn inclusief bierproeverij

Op bierbeleving bij Palm & De Hoorn, Steenhuffel
GENIETEN VAN VLOEIBAAR KOPER EN GOUD

Met zijn koperkleurige Palm en zijn gouden Cornet is Steenhuffel een pleisterplaats voor bierliefhebbers. In brouwerij Palm en micro-brouwerij De Hoorn ontdek je hoe het samenspel van water, gerst, hop, kruiden, gist en zelfs eikenhout tekent voor een verrassend stukje bierbeleving.

Vijfhonderd jaar geleden werd in De Hoorn, een dorpsherberg in hartje Steenhuffel, de basis gelegd voor brouwerij Palm die na de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel zou uitgroeien tot een paradepaard onder de Belgische brouwerijen. Decennialang genoot de brouwerij naam en faam voor zijn koperkleurige Spéciale Palm. Samenwerkingsverbanden en creatieve brouwmeesters zorgden voor een gediversifieerd aanbod met onder andere de subtiel kruidige Brugge Tripel en Steenbrugge-abdijbieren. Een bezoek aan Palm introduceert je in een wereld waarin passie en vakmanschap tekenen voor vloeibaar koper en goud. Uiteraard wordt er geproefd, maar je leert er ook hoe de introductie van hop en verschillende gistingswijzen de Belgische brouwcultuur hebben gecreëerd. Ontdek er de kruiden waarmee de middeleeuwse gruitmengeling werd samengesteld en waarmee nu ook de exclusieve Arthur’s Legacy-bieren worden gebrouwen in de aanpalende micro-brouwerij De Hoorn. In die kleine, koperen ketels experimenteerden brouwmeesters met eikenhoutsnippers als smaakmaker voor Cornet. Tijdens een anderhalf uur durende tocht langs brouwketels waarin het wort suddert, gisttanks waarin het bier borrelt en langs ratelende machines en transportbanden waarin de bieren op fles en vat worden getrokken, ontdek je hoe fascinerend bier kan zijn. Bovendien combineren we het brouwerijbezoek met een bezoek aan Stoeterij Diepensteyn, de thuishaven van het Belgisch Trekpaard. Sluit zeker af met een bezoek aan onze S-HOP waar je naast ons assortiment bieren ook geschenkverpakkingen en gadgets kan aankopen.

Bezoek de brouwerij in groep ( min 25 – max 45 p) of individueel op specifieke dagen. Reserveer voor of na uw groepsbezoek een lunch of diner.